Vesti > Hronika

PRETUČEN PORESKI INSPEKTOR u Požegi: POLOMILI mu ruku i kuk, hitno prevezen U BOLNICU, uhapšen NAPADAČ

Njega je pretukao supružnik poreskog obveznika kod koga je vršena kontrola tokom koje su uočene nepravilnosti

Izvor: K1info/Tanjug

31/10/2023 > 16:15 >> 18:10

podeli vest:

PRETUČEN PORESKI INSPEKTOR u Požegi: POLOMILI mu ruku i kuk, hitno prevezen U BOLNICU, uhapšen NAPADAČ
Foto: Unsplash.com


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi, po nalogu višeg javnog tužioca u Užicu, uhapsili su M. Z. (39) iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Sumnja se da je on danas napao dvojicu poreskih inspektora koji su vršili kontrolu poslovanja jedne radnje u Požegi i tom prilikom jednom od njih naneo teške telesne povrede. 

Povređeni poreski inspektor zadržan je na lečenju u bolnici.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U postupku kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnog uređaja kod poreskog obveznika - preduzetnika iz Požege došlo je do fizičkog napada na poreske inspektore Poreske uprave Republike Srbije (N.M. i D.G.), jer su u postupku kontrole utvrđene nepravilnosti.

Supružnik poreskog obveznika kod koga je vršena kontrola naneo je poreskom inspektoru (N.M.) teške telesne povrede (prelom ruke i kuka), pa je inspektor hitno prevezen u bolnicu u Užicu, gde je u toku operacija, saopštila je Poreska uprava.

Poreska uprava Republike Srbije osuđuje svaku vrstu nasilja i ističe da će iskoristiti zakonska sredstva kako bi zaštitila zaposlene na radnom mestu.

Ostavite komentar