Vesti > Hronika

Zakazano SUĐENJE Aleksandru Jovičiću, bivšem predsedniku OPŠTINE PALILULA optuženom za KORUPCIJU

On je uhapšen 1. juna 2021. godine i u pritvoru je proveo dva meseca, posle čega mu je određen kućni pritvor

Izvor: K1info/Tanjug

30/10/2023 > 16:31

podeli vest:

Zakazano SUĐENJE Aleksandru Jovičiću, bivšem predsedniku OPŠTINE PALILULA optuženom za KORUPCIJU
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U Višem sudu u Beogradu danas je završeno pripremno ročište pred početak suđenja bivšem predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću i njegovim saradnicima. Početak suđenja zakazan je za 26. decembar kada će javnost moći da prisustvuje.

Svi optuženi su kratko negirali krivicu dok će detaljnu odbranu izneti na suđenju. Branioci su osporavali dokaze koji su pribavljeni tajnim nadzorom.

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L, S.H, M.Đ, T.D. i V. Ž.

M. L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Ranije su u ovom postupku krivična dela priznali i sporazume sa tuzilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je uhapšen 1. juna 2021. godine i u pritvoru je proveo dva meseca, posle čega mu je određen kućni pritvor.

Posle njegovog hapšenja, iz MUP je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Pošto su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.
 

Ostavite komentar