Vesti > Hronika

E, kad bi ovako bilo uvek - možda NE BI BILO UBICA na DRUMOVIMA: Drakonska kazna za NASILNIČKU vožnju

Preticanje vozila preko pune linije i prebrza vožnja vozače skupo koštale

Izvor: K1info/Tanjug

23/10/2023 > 14:49 >> 15:17

podeli vest:

E, kad bi ovako bilo uvek - možda NE BI BILO UBICA na DRUMOVIMA: Drakonska kazna za NASILNIČKU vožnju
Foto: ATA Images


Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a, zaustavili su 29-godišnjeg muškarca koji je počinio više prekršaja zbog kojih mu je sudija za prekršaje izrekao kaznu 30 dana zatvora, 150.000 dinara i godinu dana zabrane upravljanja vozilom i 23 kaznena poena.

On je u nedelju, 22. oktobra na državnom putu ka Lajkovcu, prvo pretekao četiri vozila preko pune linije, zatim je prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja i vozio 155 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 60, saopštio je MUP.

Potom je, kako je navedeno, na delu puta ka Divcima pretekao na punoj liniji vozilo i vozio brzinom od 140 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje 40.

Na području Sremske Mitrovice, policija je presretačem zaustavila četrdesetdevetogodišnjaka koji je vozio Mercedes brzinom od 162,5 kilometra na čas, što je 102,5 kilometra na čas više od dozvoljene.  Prekršajni sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 140.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom. 

Takođe, presretač je zaustavio i dvadesetšestogodišnjeg stranog državljanina koji je vozio Peguet brzinom od 160,7 kilometara na čas na mestu gde je dozvoljeno 80, kao i preko neisprekidane linije.  Nadležni sudija ga je kaznio novčanom kaznom od 120.000 dinara i 11 meseci zabrane upravljanja automobilom. 

Policija u Inđiji je zaustavila četrdesetosmogodišnjeg vozača koji je vozio Hyundai sa 3,07 promila alkohola u organizmu, a u Irigu takođe četrdesetosmogodišnjeg vozača Škode sa 2,23 promila alkohola. 

Patrola u Inđiji otkrila je četrdesetšestogodišnjaka koji je upravljao Golfom od dejstvom amfetamina.

Nakon zadržavanja, ovi vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

 

Ostavite komentar

Brat

To je zato sto nema tatu strica ujaka kuma ili tako nesto u partiji. Inace bi eventualno prosao sa opomenom posto nikog nije ubio, a da jeste ubio onda sa nanogicom

23.10.2023 17:33