Vesti > Hronika

Lokalni pijanac OBOGALJIO DETE, meštani zaječarskih sela TUGUJU i pitaju se - IMA LI PRAVDE?

Goran M.(38) uhapšen je posle nesreće koju je izazvao i prema nalogu OJT u Zaječaru određen mu je pritvor do 30 dana

Izvor: K1info

09/09/2023 > 09:06

podeli vest:

Lokalni pijanac OBOGALJIO DETE, meštani zaječarskih sela TUGUJU i pitaju se - IMA LI PRAVDE?
Foto: Youtube PrintScreen/Igor KTM


Dva spojena sela, Glogovica i Dubočane. Svi se poznaju. Među meštanima vlada čudna tišina i zabrinutost.

Svi su uplašeni i u šoku zbog dešavanja koja ih je, kako kažu, sve potresla. Nema ko na pomen poslednjeg nemilog događaja nije zaplakao.

U centru sela reportere Telegrafa dočekao je trinaestogodišnji Marko.S. bled i iznemogao od stresa.

- Molim Vas, recite mi da li su dobro? Da li Mladen može da priča? Pita li za mene? Mnogo smo se družili. Najbolji smo drugovi. Pavle mi je i brat. Ali Mladen iako je mlađi godinu dana, naučio me je fudbal da igram i taj dan smo igrali. Došli su mi na rođendan , bio sam najsrećniji nisam ni sanjao da će ovako nešto da se dogodi, baš na moj rođendan, kroz plač i podrhtavanje brade jedva je izgovarao Marko - ređala su se pitanja, jedno za drugim, a da na tugu u njegovim dečačkim očima nismo mogli da ostanemo imuni.

Njegova majka Anđela C. (38) i tako bolesna duže vreme od epilepsije, nije mogla suze da zdržava. Jedna je izgovarala reči, gušila se u plaču igrču.

- Bilo je veselo, samo što su tortu pojeli želeli su da krenu. Obojici sam rekla da mi se jave čim stignu. Onako dečački , kroz šalu su salutirali i rekli "Ok Kapetane! I eto šta uradi monstrum. Osakati nam decu. On nije čovek . Čim je toliko jurio mrtav pijan m kad je udario decu pobegao je sa lica mesta . Za njega kazne nema . Šta drugo da kažem, osim da je to čovek bez savesti. Čim je tako mogao da nešto uradi i preti deci kako čujemo u selu, a i sam ima decu - drhtavim glasom kroz neprestan plač priča uznemirena Anđela.

Foto: Tanjug/Damir Senicar

 

Dečaci su se vraćali sa proslave trinaestog rođendana svog najboljeg druga Marka S.(13) kada je na njih naleteo u pripitom stanju meštanin Goran M. (38) i od saline udarca , dečak Mladen D. je izgubio levu nogu, dok je njegov drug Pavle U. (12) zadobio teške telesne povrede ruke i šake.

Nesreća koja se dogodila u utorak posle 20 sati na deonici puta između sela Glogovica i Dubočane kod Zaječara , potresla je i uznemirila sve meštane ovog dela Istočne Srbije.

Dečaci su se vraćali sa proslave trinaestog rođendana svog najboljeg druga Marka S. (13) kada je na njih naleteo u pripitom stanju meštanin Goran M. (38) i od saline udarca , dečak Mladen D. je izgubio levu nogu, dok je njegov drug Pavle U. (12) zadobio teške telesne povrede ruke i šake.

- Ovo je bio šok za mene i porodicu. Mladen je jako i sabrano dete i sada u bolnici ali i inače. Bavio se fudbalom ali i član KUD Dubočane. Svega je svestan i priča ali kad pokuša da zadrema sanja udes, još uvek ne može da se oslobodi tog straha . Kada smo ga pitali šta se dogodilo, rekao je da je video u trenutku kako kola idu levo desno. Udario je direktrno u njih i obogaljio decu. Pritom, onako pijan , kako Mladen priča, pretio je Pavlu da ne sme ništa reći i da će da ih ubije. Siguran sam da je i mom sinu pretio. Hteo je onako povređenu decu da stavi u kola ali se ipak odlučio da ih tako nejakle ostavi na zemlji. Možda je to i bolje u čitavoj ovoj našoj nesreći, jer ko zna šta bi ih još snašlo - priča potresen Mladenov otac Nino Dinić koji se sa bivšom suprugom nalazi u Beogradu na Institutu za majku i dete.

Foto: Pexels.com

 

Majka Marijana je non-stop uz sina, kao i otac Nino jer kako kaže Mladen ga non-stop traži. Starija sestra Milena D. (15) je to najteže podnela i neprestano plače jer je nju najpre Mladan pozvao telefonom.

- On je svestan bio i posle nesreće. Znao je da je ostao bez noge jer je to ponavljao u kolima. Zvao je sestru odmah kad se to dogodilo , pa mene i ja sam odmah stigao na lice mesta . Uvio sam ga u ćebe i krenuo prema Zaječaru. Budući da sam odmah pozvao Hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasnu jedninicu koji su nas usput sreli i dete smo odveli u Zaječarsku bolnicu. Odmah je transportovan za Beograd. Noga mog Mladena nije odmah nađena. Već su meštani krenuli da je traže i lovci. Nakon što su ugledali patiku u blizini mesta nesreće , lovac iz Dubočane, Bojan K. je našao nogu mog deteta kako visi na jednoj grani . Jer je Goranu ekslodirala guma u trenutku udarca u motor i tada se verovatno noga mpg deteta zakačila na grani žbunja. Mnogima je bilo lose od strašnog prizora i nisu mogli da podnesu - priča za Informer uznemireno kroz suze otac Nino Dinić, ponavljajući da je monstrum unakazio decu.

Kao i mnogi meštani, ni otac ne može da prihvati činjenicu kako je Goran mogao decu tako da ostavi. 

- Samo se plašim kako će dalje. Kad malo prođe vreme kako će ovo psihički da podnese, on je još dete.  Goran je alkoholičar koji nikada nije bio trezan. Sve je prodao od imanja , ostala mu je samo kuća i traktor. Žena ga je ostavila. Raspituje se i zove jadna kako je Mlade i nema ništa lepo za muža da kaže, već da će ga stići kazna - priča uznemireni otac.

Inače, Goran M. je sa suprugom živeo u zajednici sa njenom maloletnom ćerkom iz prvog braka i zajedničkim trogodišnjim sinčićem. Supruga više nije bila u stanju da ovo podnese i otišla je kod majke u Donji Milanovac.

Dečak Pavle U. (12) je zadobio teške telesne povrede ruke i šake. Operisani su mu prsti na šaci u Kliničkom centru u Nišu i trenutno je u stabilnom stanju, kažu lekari i majka Ivana C. koja se nalazi uz sina.

- pAVLE je operisan. Ruka i prsti su na sreću sačuvani. Sada je dobro, ali mi nismo još uvek dobro i u šoku smo od svega šta nas je snašlo. Brinem i za Mladena i molim se Bogu za našu decu - napominje majka Ivana.

 

Ostavite komentar