Vesti > Hronika

Određen PRITVOR osumnjičenom da je "POKOSIO" pešake u Surčinu

V.D. je prvo bio pušten da se brani sa slobode jer je Treći osnovni sud odbio predlog Trećeg osnovnog javnog tuzilaštva da mu odredi pritvor

Izvor: K1info/Tanjug

06/03/2023 > 20:09

podeli vest:

Određen PRITVOR osumnjičenom da je "POKOSIO" pešake u Surčinu
Foto: RINA


Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana V.D. (49), koji je osumnjičen da je u Surčinu u alkoholisanom stanju oborio pešake, od kojih je jedna žena naknadno preminula, rečeno je Tanjugu u tom sudu.     

Za ovaj predmet je bilo nadležno Treće osnovno javno tužilaštvu u Beogradu, ali je posle smrti žene prosleđen na nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog težine krivičnog dela.

V.D. je prvobitno bio pušten da se brani sa slobode jer je Treći osnovni sud odbio predlog Trećeg osnovnog javnog tuzilaštva da mu odredi pritvor. 

Treće osnovno tužilaštvo je uložilo žalbu na tu odluku, koju je Više javno tužilaštvo u Beogradu prihvatilo, posle čega je Viši sud odredio pritvor osumnjičenom.

V.D. je osumnjičen za krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je u Vinogradskoj ulici, upravljao vozilom u stanju alkoholisanosti, te je tako ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost telo ljudi.

Osumnjičeni je vozilom udario i oborio oštećene, koji su se kretali uz ivicu kolovoza i kojima je naneo teške telesne povrede. Nekoliko dana posle nesreće žena S.K. koja je bila povređena u nesreći je preminula. 

 

 

 

Ostavite komentar