Vesti > Hronika

Tužilaštvo o KOŠARKAŠU koji je pretukao SUPRUGU: Odbio je da iznese odbranu

Pretučena žena u prisustvu advokata izjavila je da, u skladu sa njenim zakonskim pravom, ne želi da svedoči

Izvor: K1info/Tanjug

18/07/2023 > 13:04

podeli vest:

Tužilaštvo o KOŠARKAŠU koji je pretukao SUPRUGU: Odbio je da iznese odbranu
Foto: Starsport


U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu V. R. osumnjičen za nasilje u porodici, nije hteo da iznese odbranu na saslušanju. 

V.R. je na saslušanju iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a oštećena, inače njegova supruga, L. R. je u prisustvu punomoćnika izjavila da, u skladu sa njenim zakonskim pravom, ne želi da svedoči, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Punomoćnik oštećene je predložio da se prema osumnjičenom ne predlaže nijedna mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog, niti produženje hitnih mera koje su izrečene u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Imajući u vidu da je oštećena ispitana, pri čemu nije želela da svedoči, kao i činjenicu da je osumnjičeni neosuđivan, tužilaštvo nije podnelo predlog za određivanje pritvora, kao ni predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Iz tužilaštva su podsetili da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je posle ponoći 17. jula svojoj supruzi, oštećenoj L.R. nakon verbalne rasprave naneo više udaraca, usled kojih je zadobila tešku telesnu povredu.

Kako navode, u toku postupka biće ispitani drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naređeno vršenje medicinskog veštačenja telesnih povreda, kao i vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, zatim pribavljeni drugi materijalni dokazi, te preduzete i ostale radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

Beogradski mediji preneli su da je V. R. nekadašnji košarkaš.

Ostavite komentar