Vesti > Hronika

Novi detalji ubistva NOE MILIVOJEV - naložena OBDUKCIJA I DNK VEŠTAČENJE, građani sinoć ODALI POŠTU

Komšije kažu da su viđali Nou kako dolazi u stan osumnjičenog, kao i da su se često svađali, a motiv ubistva je najverovatnije ljubomora

Izvor: K1info/novosti.rs

07/07/2023 > 10:01

podeli vest:

Novi detalji ubistva NOE MILIVOJEV - naložena OBDUKCIJA I DNK VEŠTAČENJE, građani sinoć ODALI POŠTU
Foto: TikTok screenshot/noadivica


Telo Noe Milivojev (18) iz Kovilja, transrodne osobe čiji je nestanak prijavljen 17. juna, pronađeno je juče u jednom stanu u centru Beograda.

Za njeno ubistvo uhapšen je Beograđanin O.D. (33), u čijem je stanu u Ulici cara Lazara 11 A policija zatekla beživotno telo koje je bilo iskasapljeno do neprepoznatljivosti. Osumnjičeni za zločin odmah je uhapšen i sve je priznao policiji.

- Pronađeni su posmrtni ostaci zasad N. N. osobe. Uviđaj je u toku. Naložena je obdukcija sa toksikologijom i DNK veštačenje kako bi se utvrdio uzrok smrti i identitet žrtve - izjavio je kratko glavni javni tužilac VJT Nenad Stefanović.

Komšije kažu da osumnjičeni za zločin živi u tom stanu poslednje dve godine i da su poslednjih meseci viđali devojku sa roze kikicama kako dolazi kod njega.

- Često su se svađali, a sredinom juna je zbog buke iz stana dolazila i policija - kažu komšije i dodaju:

- Jednom smo nju čuli kako viče i preti i traži da joj momak da njene stvari. Nedugo zatim videli smo ga kako iznosi iz stana ženske stvari.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je O. D. ubio Nou baš posle te svađe sredinom juna. Navodno je njeno telo raskomadao, spakovao u kutije, polio kiselinom i ostavio u kupatilu.

Motiv ubistva najverovatnije je ljubomora. Policija je juče po podne izvela iz stana osumnjičenog sa lisicama na rukama i sa jaknom preko glave, da ga ne bi fotografisali novinari. Koristio je štap, a reč je o visokom i mršavom muškarcu.

Građani i aktivisti sinoć odali poštu

Sinoć su u Beogradu paljenjem sveća LGBT+ aktivisti kao i aktivisti za prava i zaštitu žena i ljudska prava odali su poštu tragično nastradaloj devojci.

Prisutni su palili sveće i ostavljali cveće kod spomenika Kneza Mihaila na Trgu republike, gde su i postavili transparente sa natpisom "Ljudska bića, a ne mete", "Ćutanje nas ubija"...

Podsetimo, Noa se poslednji put javila roditeljima u subotu, 17. juna, kada je navodno krenula kod dečka u Beograd. Od tada joj se izgubio svaki trag, a porodica je bila veoma zabrinuta jer nisu imali nijedan trag gde bi mogla da bude.

Na sebi je u trenutku nestanka imala roze haljinu, crne patike, beli ranac i prepoznatljive roze kikice. U izjavama za medije, njena majka je govorila da će umreti od bola, dok je dečko kod kog je navodno krenula tvrdio da je nije video.

Devojka Noa, čije je iskasapljeno telo nađeno juče u centru Beograda, rođena je kao Đorđe Milivojev, imala je 18 godina.

Ostavite komentar