Vesti > Hronika

UHAPŠEN vozač turističkog autobusa koji se PREVRNUO KOD LESKOVCA, osumnjičen za TEŠKO DELO protiv bezbednosti

U udesu je poginula jedna devojka, a povređeno je 33 putnnika. Među putnicima je bilo i dece, ali nijedno od njih nije teže povređeno

Autor: telegraf.rs

22/08/2022 > 09:59

podeli vest:

UHAPŠEN vozač turističkog autobusa koji se PREVRNUO KOD LESKOVCA, osumnjičen za TEŠKO DELO protiv bezbednosti
Foto: Pixabay.com


Uhapšen je M.Ž. (57) koji je juče bio za volanom autobusa koji se prevrnuo na autoputu Niš – Leskovac kod Pečenjevca, kada je poginula jedna devojka, a povređeno 33 putnnika.

Vozaču je po nalogu leskovačkog Osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedent tužiocu, potvrdila Policijska uprava u Leskovcu.

Do nesreće je došlo kada je autobus somborskih tablica, koji je prevozio putnike sa letovanja u Grčkoj, iz još nepoznatih razloga sleteo sa kolovoza, kretao se travnatom površinom par stotina metara, a zatim se prevrnuo na stranu. 

Turistički vodič N.N. ostala je na mestu mrtva, a povređeni putnici su zavisno od težine povreda, prebačeni u niški Univerzitetski klinički centar i Opštu bolnicu u Leskovcu.

Među putnicima je bilo i dece, ali nijedno od njih nije teže povređeno. Jedan čovek je zadobio teške povrede u vidu preloma ruke i rebara zbog čega je operisan, a još jedna žena ima nešto teže povrede.

Ostali putnici su prošli sa ogrebotinama i nagnječenjima i skoro svi su pušteni kućama još u toku jučerašnjeg dana.

Ostavite komentar