Vesti > Hronika

Povređena deca stigla u Srbiju, dva dečaka ostala u Sofiji: Vozaču preti do 6 godina zatvora

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, stigla su u Srbiju na dalje lečenje

Autor: Tanjug

15/08/2022 > 16:35

podeli vest:

Povređena deca stigla u Srbiju, dva dečaka ostala u Sofiji: Vozaču preti do 6 godina zatvora
Foto: Facebook screenshot


Oni su upravo prešli bugarsku granicu i ušli u našu zemlju. Kako je Telegraf pisao, sanitetima će deca biti direktno prevezena u Beograd, a biće zbrinuti na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova.

Dva dečaka, od 10 i 11 godina, koji su povređeni u jučerašnjoj nesreći kada se autobus šabačkih registarskih tablica iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, prebačeni su u bolnicu u Sofiji na dalje lečenje.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu zdravlja, mlađi je juče operisan, i danas se oseća bolje, stanje starijeg je nešto komplikovanije, ima povrede glave, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar sačekao je transfer u Sofiju i dogovorio sa našim neurohirurzima i kolegama iz Bugarske da zajedno prate njegovo stanje.

Jednom od roditelja amputirana je noga u predelu potkolenice.

Podsetimo, osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.

Vozaču D. K., koji je upravljao autobusom koji se prevrnuo u Bugarskoj, određeno je zadržavanje do 24 sata i protiv njega će biti podneta odgovarajuća krivična prijava.

Kako prenose bugarski mediji, vozaču preti kazna zatvora od jedne do šest godina zatvora.

Ostavite komentar