Vesti > Hronika

Šta je sve NAĐENO u kući: Uhapšen OTAC masovnog UBICE iz Mladenovca

Kod njega je pronađeno nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, pištolj i revolver

Izvor: K1info/blic.rs

10/05/2023 > 10:42

podeli vest:

Šta je sve NAĐENO u kući: Uhapšen OTAC masovnog UBICE iz Mladenovca
Foto: Shutterstock


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe sa borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske stanice Mladenovac, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsili su R. B. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Policija je pretresom stana oca masovnog ubice iUroša B. i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u okolini Mladenovca pronašla i oduzela dve vojne dozvole za pušku karabin sa optikom i za revolver, pištolj sa dva okvira, dve optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada municije različitog kalibra, kao i jednu ručno pravljenu napravu sa mogućnošću okidanja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni otac bivši je pripadnik Vojske Srbije. Njegovom sinu Urošu B, koji se sumnjiči za osmostruko ubistvo, određen je pritvor do 30 dana.

Foto: Tanjug/screenshot/instagram

 

Podsetimo, Uroš B. (20) prošlog petka je, naoružan automatskim oružjem, krenuo u krvavi pir u kojem je redom pucao u ljude koje je zaticao u tri pomenuta sela. Uhapšen je u policijskoj akciji, posle 9 sati potrage, kada je pronađen u kragujevačkom selu Vinjište, gde se krio u kokošinjcu na imanju svog ujaka i dede.

Oni su mu pružili utočište, a dan kasnije svi su privedeni.

Masakr u Mladenovcu desio se posle nešto više od 48 sati od nezapamćenog masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi i tragedije kakvu Srbija i srpska prosveta ne pamte.

 

 

Ostavite komentar