Vesti > Srbija

Policajac u svakoj školi, PRVI DAN: Sigurnost ili lažna sigurnost? (ANKETA)

Dve sugrađanke su istakle da imaju puno poverenje u policiju, dodajući da nije teško organizovati da jedan policajac bude ispred svake škole

Izvor: K1info/Tanjug

08/05/2023 > 14:57

podeli vest:

Policajac u svakoj školi, PRVI DAN: Sigurnost ili lažna sigurnost? (ANKETA)
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ


Od danas je u svim školama u Srbiji uvedeno prisustvo policijskih službenika, a Beograđani smatraju da će se time unaprediti bezbednost učenika u školama.

Jedan anketirani je rekao da veruje da je prisustvo policijskih službenika značajno i dodao da deci u tako ranom uzrastu ne treba davati toliku slobodu.

Ukazao je i na veliku ulogu školskih pedagoga i psihologa, koji prema njegovima rečima moraju više da obraćaju pažnju na ponašanje dece u školama.

Dve sugrađanke su istakle da imaju puno poverenje u policiju, dodajući da nije teško organizovati da jedan policajac bude ispred svake škole u Beogradu.

- Svakako će biti bezbednije, ipak tu dolaze svakakvi ljudi, a uz prisustvo policajca neće moći baš slobodno da uđu u školu - rekao je Beograđanin.

Anketa

On je dodao da bi u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar stvari možda bile drugačije da je obezbeđenje imalo oružje, odnosno da bi možda učinilac bio zaustavljen na vratima.

U OŠ Vladislav Ribnikar 3. maja K.K. je očevim pištoljem ubio osam đaka i čuvara u toj školi, dok je ranio šest đaka i nastavnicu istorije.

 

Ostavite komentar