Vesti > Hronika

BELIVUK na suđenju TVRDIO da je sa Miljkovićem bio 200 km od Beograda kad je UBIJEN Marković

Hrvatin je odgovarajući na Belivukova pitanja rekao da je Belivuk bio uznemiren pošto je država objavlila "rat mafiji"

Izvor: K1info/Tanjug

06/04/2023 > 16:30

podeli vest:

BELIVUK na suđenju TVRDIO da je sa Miljkovićem bio 200 km od Beograda kad je UBIJEN Marković
Foto: Tanjug/Rade Prelić


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čije pripadnike potvrđena optužnica tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Belivuk je, tokom ispitivanja Hrvatina, iskoristio priliku da kaže da su on i Miljković kada je ubijen Ljubomir Marković Kića bili ceo dan na slavi 200 kilometara od Beograda.

Zbog toga, kako je rekao Belivuk "pada u vodu" Hrvatinova priča da je Miljković sa jednim od braće Budimir iz žbunja posmatrao to ubistvo.

Hrvatin je odgovarajući na Belivukova pitanja rekao da je Belivuk bio uznemiren pošto je država objavlila  "rat mafiji" i kada je Aleksandar Vulin došao na mesto ministra unutrašnjih poslova. On tvrdi da je tada ubeđivao Belivuka da policija nema ništa protiv njih.

Hrvatin je naveo i da se među pripadnicima grupe pričalo da je okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević najslabija karika, te su pričali i da bi mogao da ode u policiju da ih prijavi zbog lošeg psihičkog stanja, ali, kako je rekao Hrvatin, Miljković je Spasojevića branio jer mu je kum, govoreći da neće prijaviti i napraviti problem. 

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Hrvatin je rekao da su Belivuk, Srđan Lalić, Nebojša Janković i on davili Ljepoju živom, na šta je Belivuk primetio da je okrivljeni-saradnik Lalić u svom iskazu rekao da su samo Belivuk i Hrvatin davili Ljepoju.

Hrvatin:Nisam učestvovao u ubistvu Gligorijevića jer sam tek izašao iz zatvora

Okrivljeni-sardnik Bojan Hrvatin je, odgovarajući na pitanja sudije, rekao da nije učestvovao u ubistvu Aleksandra Gligorijevića jer je tek izašao iz zatvora, u kom je bio zbog ubistva navijača FK Rad. 

Okrivljeni vođa klana Veljko Belivuk završio je danas sa ispitivanjem Hrvatina, a posle njega je Vlade Dranić postavljao pitanja okrivljenom-saradniku. 

Hrvatin je odgovarajući na Draganićeva pitanja rekao da iz priče Marka Miljkovića zna da je kuća u Ritopeku prodata Miljkoviću i Belivuku za duplo više para od regularne cene, zbog skrivene prostorije, ali se u papirima Draganić i dalje vodi kao vlasnik.

Dodao je da je Draganić njemu ispričao da je skrivena prostorija ranije služila za uzgoj marihuane, kao i da je Dragnić "izbacio dve ili tri ture".

Pripadnici grupe su, kako Hrvatin navodi, imali puno poverenje u Draganića. 

Hrvatin je između ostalog objasnio da su u skrivenoj prostoriji pripadnici stavljali najlon da visi sa zidova i na podu kako bi napravili kocku, da tokom ubijanja krv ne bi ostajala po zidovima i podu.

Sudija je odredila pauzu posle koje će Dranić nastaviti sa ispitivanjem ,a posle njega slede i pitanja optuženog Nebojše Jankovića.

Na početku suđenja, na pitanje predsednice veća Belivuku da li može da prisustvuje suđenju s obzirom na to da je imao povredu ramena, optuženi je odgovorio potvrdno.

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina ako priča o zločinima ove grupe.

 


 

 

Ostavite komentar