Vesti > Hronika

Policija na GRANIČNOM PRELAZU u cisterni pronašla POLA TONE KOKAINA

Milionski tovar zaplenjen je prilikom ulaska u Srbiju iz Crne Gore

Izvor: K1info/Vijesti.me

09/03/2023 > 15:58

podeli vest:

Policija na GRANIČNOM PRELAZU u cisterni pronašla POLA TONE KOKAINA
Foto: Tanjug Arhiva


Srpska policija uhapsila je Miroslava Đurića iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, kod kojeg je pregledom cisterne na graničnom prelazu Gostun, na ulasku u Srbiju, pronašla oko 500 kilograma kokaina, saznaju podgoričke "Vijesti" u Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore.

"Vijesti" nisu navele kada se ova zaplena dogodila.

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) u saradnji sa kolegama iz Srbije proverava firmu „Royal šped“ sa sedištem u Bandićima, a u čijem su kamionu-cisterni s registarskim oznakama Danilovgrada, pronašli milionski tovar kokaina. Trenutno se obavljaju operativne provere i cisterna je odvezena na precizno vaganje tovara, saznaju „Vijesti“.

 

Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gostun, a prema prvim podacima, sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika.

Sagovornik „Vijesti“ navodi da je kamion u Crnu Goru ušao 4. marta kada je isporučio plin za firmu „Petrol“.

U registru Privrednog suda firma „Royal šped“ je osnovana 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta, sa ukupunim kapitalom od 1 evra, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić sa prebivalištem u Danilovgradu.

Prošle godine firma je imala mali promet, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina.

 

 

 

 

Ostavite komentar