Vesti > Hronika

POTVRĐENA optužnica protiv Darka ŠARIĆA

Protiv ovog rešenja moguća je žalba u roku od tri dana od dana prijema rešenja

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2022 > 23:17

podeli vest:

POTVRĐENA optužnica protiv Darka ŠARIĆA
Foto: ATA Images


Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Darka Šarića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv okrivljenog Darka Šarića i drugih, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakona i drugo, saopštio je večeras Viši sud u Beogradu.

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

 

Ostavite komentar