Vesti > Hronika

UKINUT PRITVOR članu grupe Veljka BELIVUKA: Pušten na SLOBODU, samo da ne ide iz BEOGRADA

Blažu meru tražili su i advokati Nemanje Lakićevića, Vladimira Greka, Milovana Tadića, Alekse Dunjića i Alekse Stošića

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2022 > 19:47

podeli vest:

UKINUT PRITVOR članu grupe Veljka BELIVUKA: Pušten na SLOBODU, samo da ne ide iz BEOGRADA
Foto: Pixabay.com


Specijalni sud za organizovani kriminal ukinuo je danas Mijatu Simeunoviću, članu organizovane kriminalne grupe Marka Miljkovića i Veljaka Belivuka, meru pritvora i zamenio je blažom merom puštanja na slobodu uz zabranu napuštanja grada Beograda.

Odlukom Specijalnog suda, takođe je Simeunoviću naloženo da se nadležnoj policijskoj stanici javi svakog 1. i 15. u mesecu.

Advokati članova organizovane kriminalne grupe Marka Miljkovića i Veljka Belivuka koji su optuženi za sedam ubistava i niz drugih teških krivičnih dela, danas su zatražili ukidanje pritvora, odnosno, zamenu pritvora blažom merom.

Blažu meru tražili su i advokati Nemanje Lakićevića, Vladimira Greka, Milovana Tadića, Alekse Dunjića i Alekse Stošića, ali je sudsko veće to odbilo.

Zamenik tužioca Saša Ivanić se usprotivio zahtevu advokata, kazavši da je stav Tužilaštva za organizovani kriminal da oni treba da ostanu i dalje u pritvoru u cilju neometanog vodjenja postupka.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

 

Ostavite komentar