Vesti > Društvo

Đukić Dejanović poželela OSMACIMA uspeh na ZAVRŠNOM TESTU: "Važno je da VERUJETE U SEBE i u sva stečena znanja" (VIDEO)

Ministarka je istakla da će učenici sutra imati prilike da ostvare uvid u rezultate

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/06/2024 > 10:46

podeli vest:

Đukić Dejanović poželela OSMACIMA uspeh na ZAVRŠNOM TESTU: "Važno je da VERUJETE U SEBE i u sva stečena znanja" (VIDEO)
Foto: Tanjug video


Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila je danas OŠ "Branko Radičević" u Pančevu i učenicima, koji u okviru završnog ispita polažu treći test iz predmeta po izboru, poželela da rade test bez treme, uz mnogo koncentracije i kako je rekla, tada uspeh sigurno neće izostati.

Đukić Dejanović je za Tanjug rekla da danas učenici polažu jedan od predmeta koji su izabrali između biologije, istorije, geografije, hemije i fizike, kao i da se najveći broj učenika opredelio za geografiju.

- Pred vama je jedan važan period u kome ćete zvanično završiti osnovno obrazovanje i upisati se u srednju školu. Važno je da znate da za sve učenike postoji dovoljan broj mesta u srednjim školama i svi ćete biti upisani - poručila je Đukić Dejanović.

Ona je savetovala đake da se i danas sa puno pažnje potrude da rešavaju zadatke.

- Važno je da verujete u sebe i u sva znanja koja ste do sada stekli. Uverena sam da ćete ih uspešno pokazati i primeniti - kazala je ona.

Đukić Dejanović je istakla da će učenici sutra imati prilike da ostvare uvid u rezultate, koji su toga dana preliminarni i na koje, ukoliko nisu zadovoljni mogu da ulože žalbu. Konačni rezultati su 24. juna i na portalu Moja srednja škola.

- Sa završetkom polaganja završnog ispita stičete osnovno obrazovanje i vaspitanje i polako se pripremate za upis u srednju školu - navela je ona.

Ministarka je napomenula da je veoma važno da kada učenici popunjavaju listu želja da budu pažljivi, da imaju u vidu njihove rezultate, kao i ono što žele da upišu.

- Ne treba da brinete da postoji dovoljan broj mesta u srednjim školama, za sve učenike, tako da ćete svi biti učenici srednje škole posle 1. jula - navela je Đukić Dejanović.
 

Ostavite komentar