Vesti > Društvo

Jusufspahić: Država Srbija učinila sve da muslimani i ove godine mogu da idu na hadžiluk

Odnosi sa državom Srbijom su sjajni, uvek su bili čvrsti, kazao je muftija

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

15/06/2024 > 22:36

podeli vest:

Jusufspahić: Država Srbija učinila sve da muslimani i ove godine mogu da idu na hadžiluk
Foto: Tanjug video


Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da su odnosi Islamske zajednice sa državom oduvek na visokom nivou, što pokazuje i činjenica da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hažiluk u Saudijsku Arabiju u većem broju.

On je za Tanjug rekao da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.


- Čak smo i dobili veću kvotu, veći broj hadžija u odnosu na prethodnu. Sada je to 700, što je značajno povećanje u odnosu na ranije - rekao je Jusufspahić.

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput "korisništva Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici".

- U tome je učestvovao direktno i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Jusufspahić i posebno se zahvalio zbog toga što sutra, na veliki muslimanski praznik Kurban-Bajram, muslimani mogu da ostanu kod svojih kuća i praznuju u krugu porodice.

- Odnosi (sa državom Srbijom) su sjajni, uvek su bili čvrsti, čak i kada su nam neki spoljni faktori pokušavali ugroziti i državu i IZS za neke svoje interese. I od skoro se neki takvi događaji dešavaju, ali uz Božiju pomoć mi prevazilazimo sve te izazove i ostajemo stameni - rekao je muftija Jusufspahić zaključivši na kraju razgovora da je "lepo biti musliman u Srbiji".

 

Ostavite komentar