Vesti > Društvo

Oglasio se Centar za socijalni rad: Roditelji bili NEPODOBNI, nadležni SUD dodelio DETE na STARANJE OCU

Centar za socijalni rad Beograd je dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite i pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava

Izvor: K1info/Tanjug

27/03/2023 > 17:48

podeli vest:

Oglasio se Centar za socijalni rad: Roditelji bili NEPODOBNI, nadležni SUD dodelio DETE na STARANJE OCU
Foto: Shutterstock


Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara, naveo je povodom slučaja zanemarivanja maloletne devojčice L.P. da su po njenom rodjenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije doneo odluku da se o detetu stara otac. 

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad dostavljenom Tanjugu, u  slučaju maloletne L.P. postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gde je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o detetu. 

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Kako se navodi, nadležni sud je zatim doneo odluku da dete dodeli na staranje ocu. 

Posle toga Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta, navodi se u odgovoru povodom ovog slučaja.

Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor  sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja.

Posle toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Po nalogu dežurnog tužioca ranije danas raspisana je potraga za Urošem P, osumnjičenim da je bio nasilan prema partnerki i držao svoju ćerku (8), za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena.

Uroš P. je osumnjičen za krivično delo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i  krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete, saopštilo je tužilaštvo.

 

 


 

 

Ostavite komentar