Vesti > Beograd

Komšija SKINUO KROV sa zgrade, stanari na Belim vodama 6 meseci SPAVAJU pod VEDRIM NEBOM

Aleksandar Rakić je na Belim Vodama kupio stan u potkrovlju i rešio da sanira krov o svom trošku, a ujedno do nadzida još jedan sprat

Izvor: K1info/rts.rs

11/11/2022 > 12:29

podeli vest:

Komšija SKINUO KROV sa zgrade, stanari na Belim vodama 6 meseci SPAVAJU pod VEDRIM NEBOM
Foto: Unsplash.com


Stanari zgrade u ulici Milana Šarca 2 u naselju Bele Vode već šest meseci nemaju krov. Od kiša ih štiti samo najlon. Jedan stan je već iseljen zbog vlage i buđi. Ni kod ostalih stanara situacija nije mnogo bolja.

Naime, problem je nastao kada je njihov komšija Aleksandar Rakić kupio stan u potkrovlju i rešio da sanira krov o svom trošku, tvrdi upravnik zgrade Boban Bogićević.

- Kao što se vidi ovde, krenuo je da pravi dupleks, mi stanari smo sa njegove strane bili obavešteni da će on da promeni krov zato što je u lošem stanju, mi prosto nismo pravili nikakav problem - kaže Bogićević.

 

Pošto su videli da komšija proširuje potkrovlje i stavlja blokove, pozvali su građevinsku inspekciju koja je zatvorila gradilište, tvrdi Boban Bogićević.

On dodaje da inspektor koji je zatvorio gradilište napisao je rešenje da on poruši ove dozitke i vrati u prvobitno stanje, ali posle dve nedelje donosi novo rešenje gde ne mora da vrati u prvobitno stanje, nego samo da poruši ove nadzitke koji stoje i sad je to tako.

Aleksandar Rakić nije želeo pred kamere, ali je njegov advokat potvrdio da je krov bio u lošem stanju i da su im iz Opštine Čukarica rekli da dozvola za sanaciju krova nije potrebna.

On kaže da u poslednjem rešenju koje je dobio, građevinska inspekcija nalaže samo da se nadzidani deo sa blokovima sruši, ali ne i da se krov vrati u prvobitno stanje, zbog toga što zgrada nije uknjižena.

Još kaže da niko posle pečaćenja gradilišta ne sme da povredi pečat, jer to podrazumeva krivičnu odgovornost i da on već tri meseca od raznih institucija ne dobija odgovor na pitanje kako onda da sruši ono što je nadzidao.

- Gradska inspekcija ima preliminarni datum rušenja, a to je decembar tek, ali to je još mesec dana, nama je to mnogo da čekamo - kaže Bogićević.

 

Ostavite komentar