Vesti > Beograd

UVODE SE JEDNOSMERNE ULICE - novi režim saobraćaja u Bloku 31 na Novom Beogradu

Promene u saobraćaju biće realizovane u narednih 10 dana

Izvor: K1info/Tanjug

07/11/2022 > 19:04

podeli vest:

UVODE SE JEDNOSMERNE ULICE - novi režim saobraćaja u Bloku 31 na Novom Beogradu
Foto: Printscreen youtube


U novobeogradskom Bloku 31 je u prethodnom periodu vršena analiza postojeće saobraćajne situacije u domenu uticaja postojećeg režima na protočnosti saobraćaja, obaveštavaju iz Sekreterijata za saobraćaj.

Rezultati analiza su pokazali da je zbog velike atrakcije zone administrativnih i trgovinskih sadržaja izražena pojava velikog broja kratkovremeno nepropisno parkiranih automobila u ovoj zoni.

Zbog toga se remeti postojeća protočnost saobraćaja, te bi se izmenom postojećeg režima u pojedinim saobraćajnicama i uspostavljanjem sistema jednosmernog režima saobraćaja na unutar blokovskim saobraćajnicama, moglo povoljno uticati na poboljšanje postojeće protočnosti saobraćaja u Bloku 31.

Na zahtev gradske opštine Novi Beograd i rezidenata Bloka 31, a u cilju unapređenja postojeće pročnosti saobraćaja Sekretarijat za saobraćaj je izdao rešenje JKP Beograd put, kojim je predviđeno redefinisanje postojećeg režima unutar bloka i uvođenje sistema jednosmernih saobraćajnica.

Foto: Tanjug/Beoinfo

 

Realizacija izmenjenog režima saobraćaja predviđena je u narednih 10 dana. Ovakav vid analize postojećeg režima saobraćaja na teritoriji grada Beograda vršiće se i u narednom periodu.

U zonama u kojima se na osnovu analiza ustanovi potreba za redefinisanjem režima saobraćaja, Sekretarijat za saobraćaj će izdati rešenje kojim će se unaprediti protočnost i bezbednost saobraćaja svih učesnika u saobraćaju.

Foto: ATA Images

 

 

Iz ovog Sekretrijata apeluju na učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na novi režim saobraćaja i voze prema definisanoj saobraćajnoj signalizaciji.

 

 

 

 

Ostavite komentar