Vesti > Beograd

"Šta ću sad, pa ništa mi nije ostalo!" POŽAR u restoranu na Novom Beogradu LOKALIZOVAN, a STANARI PRESTRAŠENI (VIDEO)

U ovom trenutku nije poznato šta je uzrok požara, koji je osim zgrade, progutao i najmanje jedan automobil

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

24/06/2024 > 09:14

podeli vest:

"Šta ću sad, pa ništa mi nije ostalo!" POŽAR u restoranu na Novom Beogradu LOKALIZOVAN, a STANARI PRESTRAŠENI (VIDEO)
Foto: printscreen Instagram/SERBIA LIVE BEOGRAD


Požar koji je jutros izbio kafiću u Maršala Tolbuhina na Novom Beogradu je pod kontrolom, a nije bilo povređenih, javlja reporter Tanjuga.

U gašenju učestvuje devet vozila sa 27 vatrogasaca, a požar je izbio nešto pre šest sati u kafiću, a zatim je zahvatio i stan na prvom spratu koji se nalazi neposredno iznad lokala.

Na licu mesta su ekipe hitne pomoći i policije. Dim je zahvatio i spratove iznad prvog sprata, a prvi sprat je evakuisan. Uzrok požara za sada nije poznat.

Komandant Vatogasno-spasilačke brigade (VSB) Beograd Dragan Miković rekao je da je (VSB) jutros u 6.21 sati dobio dojavu da je došlo do požara u kafiću na Novom Beogradu i da su prve ekipe na licu mesta bile u 6.25 sati, naglasio da u požaru nema povređenih, a da su svi stanovi iznad kafića, do poslednjeg sprata oštećeni.

- Ceo restoran je bio u plamenu i bili su ugroženi stanovi koji se naaze iznad restorana. Svi stanovi, do poslednjeg sprata su oštećeni od požara. U požaru nema povređenih, lokalizovan je i vrši se kontrola stanova da budemo sigurni da u stanovima nema nikoga.U gašenju je učestvovalo devet vatrogasnih vozila i 27 vatogasaca spasilaca - rekao je Miković.

On je apelovao na građane da kada su ekipe VSB na terenu, slušaju njihova uputstva i da se ne vraćaju u stanove dok ne bude sigurno, odnosno dok im vatrogasci ne kažu da je bezbedno da se vrate u svoje stanove. 

Potreseni stanari

Stanari zgrade koja je gorela na Novom Beogradu su za Telegraf.rs objasnili kako je sve to jutros izgledalo. Kako svedoči jedna stanarka, majka troje dece, ona je prvo osetila dim, ali nije u prvim trenucima shvatila da "oni gore".

- Zatvorila sam prozore da dim ne ulazi, a onda sam ugledala plamen. Zgrabila sam decu i izleteli smo napolje - rekla je ona.

Žena koja ima stan na 1. spratu takođe je ostala u šoku kada je shvatila da plamen guta sve oko njih.

Foto: printscreen Instagram/SERBIA LIVE BEOGRAD

 

- Prvo dim, i kroz prozor vidim gori kafić, a onda vidim i automobil u plamenu. Sreća, ja sam svoj parkirala malo dalje - rekla je ona.

Jedna starija gospođa je ostala bez ičega.

- Šta ću sad, pa ništa mi nije ostalo - u suzama je pitala jedna baka, dok ju je druga komšinica grlila i tešila.

Jedna od stanarki zgrad je objanila kako je shvatila da je izbio požar.

Foto: printscreen Instagram/SERBIA LIVE BEOGRAD

 

- Prvo sam osetila dim i kako je krenulo da ulazi unutra, brzo sam zatvorila prozor, a onda sam videla plamen i shvatila da mi gorimo. Odmah sam sa decom istrčala napolje - rekla je stanarka.

U ovom trenutku nije poznato šta je uzrok požara, koji je osim zgrade, progutao i najmanje jedan automobil.

- Sreća pa sam se ja parkirala malo dalje. Iz stana sam zgrabila samo torbu i pasoš, to je sve - rekla je jedna devojka.

Ostavite komentar