Vesti > Beograd

STRAH U BEOGRADSKOM NASELJU! ŠETA SE ogroman vodeni PACOV težak skoro 8 kilograma (FOTO+VIDEO)

Ovo je invazivna vrsta koja ugrožava ostale koje prirodno stanuju na našem podneblju

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

10/06/2024 > 12:47

podeli vest:

STRAH U BEOGRADSKOM NASELJU! ŠETA SE ogroman vodeni PACOV težak skoro 8 kilograma (FOTO+VIDEO)
Foto: Printscreen/serbialive_beograd


Strah je zavladao među stanovnicima jednog beogradskog naselja. Naime, u Krnjači su primetili znakove invazivne vrste, a reč je o nutriji, vodenom pacovu.

Snimak je objavljen na Instagram stranici serbialive_beograd, a prema očevicima, vodeni pacov, poznat kao nutrija, težak oko 8 kilograma, primećen je kako izlazi iz šipražja pored puta, hraneći se ostacima, a snimak je objavljen na serbialive_beograd.

Nutrije mogu prouzrokovati značajnu štetu ekosistemima i lokalnoj flori i fauni, tako da je ova situacija izazvala veliku zabrinutost.

One su invazivna vrsta koja ugrožava ostale koje prirodno stanuju na našem podneblju, a sama činjenica da nam je postala vidljiva, znači da se namnožila dovoljno da bi u budućnosti mogla da postane i problem.

Međutim, ovo nije prvi put. Nutrija je primećena i na Novom Beogradu pre 2022. godine, kada je snimak obišao društvene mreže.

Ona je snimljena u bloku 45 kako se kupa i "sunča" na plaži.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je Nutrija u Sloveniji zaštićena vrsta, pa se društvenim mržama proširio snimak iz Ljubljane gde one slobodno šetaju u blizini ljudi. 

 

 

 

Ostavite komentar