Vesti > Beograd

Beograd ima dovoljno novca da plati GAS za predstojeću zimu

Kada je reč o novinama, beogradski lični asistent tzv "Beli" će patrolirati i obaveštavati Gradsku upravu o svim nepravilnostima na terenu

Izvor: K1info/Tanjug

29/09/2022 > 22:17

podeli vest:

Beograd ima dovoljno novca da plati GAS za predstojeću zimu
Foto: Pixabay.com


Grad Beograd je obezbedio dovoljno novca da se plaćaju isporuke gasa, tako da gradski čelnici ne očekuju probleme sa grejanjem tokom narednih meseci. 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je naveo da cena gasa ne zavisi ni od Grada ni od države, dodajući da su dve trećine plaćene i uskladištene u našim i mađarskim skladištima.

- Beograd ima mogućnost dogrevanja i na mazut, naši rezervoari su puni, ali mislim da neće biti potrebe za tim - kazao je Šapić za RTS, a saopštila Gradska uprava.

Govoreći o novouspostavljenom preduzeću "Beogradski park" Šapić je kazao da ono neće biti konkurencija "Zelenilu Beograd" i da će raditi na poboljšavanju sadržaja u parkovima.

Šta može službenik "Beli"

On je ukazao i na Službu javnog reda i postojanje "Belog", odnosno beogradskog ličnog asistenta, navodeći da je reč o službeniku, nadzoru i komšiji koji će čuvati teritoriju i obaveštavati Gradsku upravu o svim nepravilnostima.

- On ne može da popravi semafor, isprazni kontejner, popravi lift, da uhapsi, ali može da javi nadležnima, patrolira pored škole, bude na ulici i učini Beograd jednim od najsigurnijih delova Evrope. Želeo bih da ta služba ima 1.000 ljudi i mislim da je to potpuno opravdano ulaganje - kazao je Šapić.

Foto: Tanjug/Sekretarijat za informisanje Grada

 

Govoreći o besplatnim vaučerima deci iz vrtića, osnovcima i srednjoškocima, kao i nastavnom osoblju, Šapić je podsetio da je to akcija koja je svoju korisnost već dokazala na Novom Beogradu.

- Mi ćemo naći način kako da im podelimo vaučere, što kroz vrtiće, osnovne ili srednje škole, a za one koji ne idu u vrtiće organizovaće se prijava u opštinama - kazao je Šapić.

Naveo je da je reč o vaučerima za robu najšire potrošnje, od školske opreme do školskog pribora, opreme za novorođenče i druge svrhe .

 

 

 

 

 

Ostavite komentar