Vesti > Beograd

BEOGRAD ZA PONOS! Počela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića: Prestonica u znaku TRADICIJE I INOVACIJA

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića predstavlja strateški potez koji Beograd postavlja na mapu svetskih metropola

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

26/02/2024 > 10:35

podeli vest:

BEOGRAD ZA PONOS! Počela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića: Prestonica u znaku TRADICIJE I INOVACIJA
Foto: Tanjug printscreen


Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića zvanično je počela danas i trajaće sedam meseci a površina koja će biti obnovljena iznosi više od 8.100 kvadratnih metara, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Petrović je za Tanjug rekao da je vrednost svih radova 584 miliona dinara.

- Najveći deo rekonstrukcije ostavljen je za pešačke zone, biće urađena kompletna led rasveta, vodovod, kanalizacija i struja. Postavićemo novi urbani mobilijar i naravno uradićemo potpuno nove kamene ploče - rekao je Petrović.

Foto: Tanjug/Beoinfo

 

Prema njegovim rečima, fontana će imati izgled kao iz pedesetih godina uz ugradnju najmodernije i najsavremenije opreme. 

- Izvođač radova je grupa ponuđača na čelu Invest gradnje koja je nosilac posla. Hidroprojekt saobraćaj firma iz Beograda će vršiti stručni nadzor nad radovima-  rekao je Petrović.

- Zaista sam ponosan što će nakon rekonstrukcije Trg Nikole Pašića svedočiti o sposobnosti da sa jedne strane možemo da skočimo u budućnost, a sa druge strane da čuvamo naše najvrednije istorijsko-kulturno nasleđe i upravo ovakav jedan projekat u našem glavnom gradu predstavlja spremnost da se na najbolji mogući način predstavimo za svetski projekat kakav je EXPO 2027 - rekao je Petrović za Tanjug.

Kako je saopšteno iz gradskog sekretarijata za informisanje, projekat takođe stavlja naglasak na ekološku održivost, sa ciljem povećanja zelenih površina i poboljšanja urbanog pejzaža.

- Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića predstavlja strateški potez koji Beograd postavlja na mapu svetskih metropola spremnih za izazove budućnosti. U godini kada budemo domaćini najvećeg projekta u našoj zemlji – "Ekspo 2027", ovaj trg će simbolizovati mesto susreta tradicije i inovacija, prikazujući posetiocima iz celog sveta kako Beograd uspešno spaja svoju bogatu istoriju sa vizijom napretka - rekao je Petrović.

Ocenio je da upravo ovakvi projekti doprinose stvaranju grada koji je spreman da ugosti svetske događaje, kao što je "Ekspo 2027", i da se predstavi u najboljem svetlu.

Iz Sekretarijata za investicije Grada Beograda pozivaju sve građane na strpljenje i razumevanje tokom trajanja radova, jer će rezultati ove temeljne rekonstrukcije doprineti lepšem, funkcionalnijem i zelenijem centru grada, u skladu sa najvišim standardima urbanog dizajna i održivog razvoja.

Ostavite komentar