Vesti > Beograd

NEVEROVATNE SLIKE IZ BEOGRADA! Ulice "prazne", u čemu je caka?!

Iako je radni dan, od "špica" ni traga ni glasa

Autor: K1info/Telegraf.rs

04/01/2024 > 16:01

podeli vest:

NEVEROVATNE SLIKE IZ BEOGRADA! Ulice "prazne", u čemu je caka?!
Foto: printscreen Naxi kamere


Gazela je ovog popodneva najopterećenija - prelazi se lagano, normalnom brzinom. Pančevački most, uvek krkljanac, a danas, "promaja". Komotno se prolazi i Slavijom i Nemanjinom ulicom.

Radni je dan, špic, u čemu je caka?

Treći, četvrti i peti januar pravi su praznik beogradskog saobraćaja. Takvi dani se ne ponavljaju! Red vožnje je zimski, za radni dan, a mesta u vozilima ima na pretek. Gužve nema ni na ulicama, čak ni na onim najusijanijim tačkama.

Radnici koji nisu spojili praznike, tako, mogu da krenu i 15-20 minuta kasnije na posao, pa i pola sata. Kao pešaci prelazite prazne ulice i ceo trotoar je vaš. Zašto je to tako? Ovo su mogući razlozi.

Foto: Naxi kamere screenshot

 

Spajanje praznika je srpski radnički san. Na neki magični način mnogi radnici uspevaju da eskiviraju rad između Nove godine i Božića, bilo da koriste odmor, dobru volju šefa, neku vrstu nadoknade ili kompenzacije... Ipak, da li baš toliko ljudi spaja praznike?

Deca ne idu u školu, a kad škole ne rade, odmah su gužve manje. Nema učenika, profesora, pa ni studenata, a oni, ponekad naprave popriličnu gužvu i galamu

San je mnogih da zimu provedu na skijanju, ali to su skupe želje... Mnogi, pak, odlaze kućama svojih roditelja u neki drugi grad, kod bake ili deke.

Ostavite komentar