Vesti > Beograd

Protest STUDENATA u Beogradu: Zaustavili saobraćaj u Kneza Miloša; najavljena blokada od 24 sata

Ponovili su zahtev da se otvore birački spiskovi i blokirali saobraćaj na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Birčaninove

Izvor: K1info/Tanjug

29/12/2023 > 14:53

podeli vest:

Protest STUDENATA u Beogradu: Zaustavili saobraćaj u Kneza Miloša; najavljena blokada od 24 sata
Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ


Nekoliko desetina studenata okupilo se danas ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave gde su ponovili zahtev da se otvore birački spiskovi i blokirali saobraćaj na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Birčaninove.

Predstavnik studenata Ivan Bjelić rekao je da je plan za danas da se studenti okupe na toj raskrsnici gde će puštati muziku i organizovati program, a dodao je da će se jedino propuštati vozila Hitne pomoći.

Studenti su na raskrsnici montirali šatore, a doneli su i agregat, zvučnike, ćebad, montažne stolove..., jer nameravaju, kako su ranije najavili, da na ulici provedu 24 časa.

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

 

Skup protiče mirno, a njemu prisustvuju predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja", Zoran Lutovac i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Neki studenti bili su jutros ispred Palate pravde da bi pružili podršku jednom studentu koji je ranije priveden. Studenti su se okupili i pre dva dana, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a prethodno i ispred ministarstva gde su tražili odgovor povodom zahteva da se otvore birački spiskovi.

Oni su ranije najavili da će danas organizovati blokadu u trajanju od 24 sata, i da će posle direktno otići na protest inicijative "Proglas" u subotu u 12.00 časova.

Ostavite komentar