Vesti > Beograd

Nisu NAJBROJNIJI, ali NAJVIŠE TROŠE: Makedonske agencije POTPISALE više od 60 ugovora sa beogradskim hotelima

Turistička organizacija Beograda promovisana je u Skoplju

Izvor: K1info/Tanjug

25/11/2023 > 16:48

podeli vest:

Nisu NAJBROJNIJI, ali NAJVIŠE TROŠE: Makedonske agencije POTPISALE više od 60 ugovora sa beogradskim hotelima
Foto: ATA Images


Više od 60 ugovora između beogradskih hotelijera i makedonskih turističkih agencija potpisano je za manje od dva sata tokom promocije Turističke organizacije Beograda u Skoplju.

Turistička organizacija Beograda je na manifestaciji promovisala događaje povodom predstojećih novogodišnjih praznika u Beogradu, poput "Beogradske zime", za koje su turisti iz Severne Makedonije izuzetno zainteresovani.

Turisti iz Severne Makedonije bili su treći po broju dolazaka u januaru ove godine, navode iz Turističke organizacije Beograda. 

Samo u januaru ove godine makedonski turisti ostavili najviše novca, odnosno, potrošili su 16 miliona evra.

- Beograd širom otvorenih ruku čeka goste iz regiona, a naročito su uvek rado viđeni gosti iz Severne Makedonije - rekao je pomoćnik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković.

Ambasador Srbije u Skoplju Nevena Jovanović najavila je da će Severna Makedonija učestvovati na EXPO 2027. u Beogradu. 

Predstavljanju Beograda prisustvovali su i predstavnici udruženja Srba SPONA, kao i direktor Agencije za razvoj turizma Makedonije Ljupčo Janevski, koji je najavio zajedničke projekte u okviru Otvorenog Balkana.

Zbog najavljene izgradnje moderne železnice od Niša do Skoplja, promociji Beograda pridružili su se i TO Niš, kao i "Planinka" koja je promovisala Kuršumlijsku banju, s obzirom da je akcenat bio na novootvorenim hotelima.
 

Ostavite komentar