Vesti > Beograd

Beograd ODLIČAN DOMAĆIN: Vina ODUŠEVILA posetioce, a ponuda je sjajna na sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana"

Posetioci dolaze sa različitih strana sveta, i veoma su zadovoljni organizacijom

Izvor: K1info/Tanjug

17/11/2023 > 15:42

podeli vest:

Beograd ODLIČAN DOMAĆIN: Vina ODUŠEVILA posetioce, a ponuda je sjajna na sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana"
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Posetioci sajma vina u Beogradu izuzetno su zadovoljni organizacijom druge "Vinske vizije Otvorenog Balkana" i kažu da ima mnogo vina koje vredi probati. Bračni par naših sugrađana kaže da je prvi put na Sajmu vina OB i da im se izuzetno sviđa ponuda.

- Mi volimo malo slađa i starija vina. Pronašli smo nekoliko proizvođača za naš ukus. Inače, mi pravimo vina za sebe - kaže suprug.

Posetilac koji živi u Dizeldorfu je rekao da je sajam u Beogradu izvrstan i dodao da svake godine posećuje i sajam u Dizeldorfu.

- Za ovogodišnji sajam imam sve pohvale. Ja više volim latinoamerička i španska vina - ističe on.

Za srpska vina kaže da su dobra i kvalitetna, ali da su za njega skupa. Drugi posetilac ističe da je sajam sjajan, ali da treba mnogo vremena da se obiđu svi štandovi. Kaže da voli sva vina i da ne pravi razliku jer, kako smatra, sve zavisi od trenutka.

Gošća iz Hrvatske koja živi u Francuskoj kaže da je došla na sajam sa prijateljima.

- Sve pohvale za organizaciju sajma. Stvarno uživamo otkrivajući sva ta vina i proizvođače - rekla je ona.

Dodaje da najviše voli lagana, aromatična vina, bilo bela ili crna koja su pitka. Što se tiče vina iz Srbije, kaže da ima zaista dobrih i zanimljivih. Od belih ističe tamjaniku, pino, šardone, a od crnih prokupac.

- Sajam je odlično organizovan, ima dosta vrsta vina da se proba, dosta sorti, za svačiji ukus da se nađe po nešto - kaže jedan od posetilaca Sajma.

Dodaje da najviše voli da pije crvena penušava vina i to srednje cenovne kategorije. Jedan posetilac sajma kaže da je probao svega jedno vino koje mu se svidelo, i da je ono iz jedne grčke vinarije.

Ostavite komentar