Vesti > Beograd

Granje jele spasilo bebu koja je ISPALA KROZ PROZOR VRTIĆA: Dete je stabilno, ali u bolnici

Dete, za sada, nema tragova oštećenja unutrašnjih organa

Autor: Tanjug

09/09/2022 > 12:17

podeli vest:

Granje jele spasilo bebu koja je ISPALA KROZ PROZOR VRTIĆA: Dete je stabilno, ali u bolnici
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Beba koja je pala sa prozora u beogradskom vrtiću na Miljakovcu trenutno je u potpuno stabilnom stanju, utvrđeno je posle kompletnog pregleda u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, rekao je direktor te ustanove dr Siniša Dučić.

On je za Tanjug objasnio da je detetu urađen ultrazvuk trbuha i bubrega, te da u ovom trenutku nema znakova oštećenja unutrašnjih organa.

- Urađen je i skener glave, a rezultat je normalan. Krvna slika deteta takođe je normalna, a po telu ima brojne ogrebotine i modrice kao posledice pada - kazao je Dučić.

Naglašava da će beba ostati na klinici, kako bi se i dalje pratila situacija da ne bi došlo kasnije do unutrašnjeg krvarenja, ali da je za sada potpuno stabilno.

Tanjugu je ranije u MUP-u rečeno da je dete palo sa prozora vrtića "Trčuljak" u beogradskom naselju Miljakovac i da je u pratnji majke došlo u Dečiju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici.

Mediji prenose da je beba rođena 2021. godine, a da je pala sa drugog sprata vrtića.

Drveće ublažilo pad deteta

Beba koja je u vrtiću pala sa drugog sprata, imala je neverovatnu sreću, jer je prilikom pada kroz prozor prvo pala na grane jele koja se nalazi u dvorištu, a zatim na beton, kažu očevici, a prenosi Blic.

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali pretpostavlja se da je to dosta ublažilo pad, inače bi posledice bile mnogo teže, jer je u pitanju visina od 7-8 metara.

Kod vrtića je trenutno i bebin otac koji je kratko prokomentarisao da je dete dobro, ali nije želeo da daje izjave.

Poslata inspekcija u vrtić

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je obavešteno o incidentu koji se dogodio u vrtiću „Trčuljak“ na Miljakovcu, kada je dete starosti godinu dana ispalo kroz prozor.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je tražio hitno izjašnjenje direktora o incidentu i okolnostima pod kojima se desio.

- Svaki propust zaposlenih biće najstrože kažnjen. Deca su nam najvrednija i sve mora biti prilagođeno njihovoj, pre svega, bezbednosti, a zatim i razvoju - rekao je ministar Ružić i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da dete bude dobro.

 

 

 

Ostavite komentar