Vesti > Beograd

Beba ispala KROZ PROZOR vrtića: Dečak se popeo na sto i pao s drugog sprata

Nezvanično, vaspitačica kaže da je dete iskoristilo njenu nepažnju, popelo se na sto i palo sa visine od 7 - 8 metara

Autor: Telegraf

09/09/2022 > 10:46 >> 12:07

podeli vest:

Beba ispala KROZ PROZOR vrtića: Dečak se popeo na sto i pao s drugog sprata
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Beba rođena 2021. godine u pratnji majke primljena je u Dečiju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici, pošto je ispala kroz prozor vrtića.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je beba muškog pola povređena posle pada sa prozora drugog sprata vrtića u ulici Miljakovačke staze.

Upućena je na mesto događaja odmah policijska patrola. Za sada je ustanovljeno da je beba pala sa visine od oko 7-8 metara.

Nezvanično, vaspitačica kaže da je dete iskoristilo njenu nepažnju, popelo se na sto koji je bio pored otvorenog prozora i palo kroz prozor. Još uvek nije poznat stepen povreda bebe.

Poslata inspekcija u vrtić

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je obavešteno o incidentu koji se dogodio u vrtiću „Trčuljak“ na Miljakovcu, kada je dete starosti godinu dana ispalo kroz prozor.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je tražio hitno izjašnjenje direktora o incidentu i okolnostima pod kojima se desio.

- Svaki propust zaposlenih biće najstrože kažnjen. Deca su nam najvrednija i sve mora biti prilagođeno njihovoj, pre svega, bezbednosti, a zatim i razvoju - rekao je ministar Ružić i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da dete bude dobro.

Ministar je po hitnom postupku uputio prosvetnu inspekciju u vrtić.

 

Ostavite komentar