Vesti > Beograd

Grad Beograd će FINANSIRATI 20 NAJBOLJIH sportskih organizacija

Grad Beograd u narednom periodu značajno uvećati finansijska sredstva za klubove koji su postigli izuzetne rezultate u prethodnom periodu

Autor: K1info.rs/Tanjug

07/09/2022 > 17:30

podeli vest:

Grad Beograd će FINANSIRATI 20 NAJBOLJIH sportskih organizacija
Foto: Beograd.rs


 Vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Beograda Nikola Penić potpisao je danas ugovore sa 20 sportskih organizacija koje u ostvarile izuzetne rezultate na olimpijskim i paraolimpijskim igrama u 2021/2022. godini, saopštila je Gradska uprava.

On je naglasio da će Grad Beograd u narednom periodu značajno uvećati finansijska sredstva za klubove koji su postigli izuzetne rezultate u prethodnom periodu.

- Ovo je 20 najboljih sportskih organizacija koje će se finansirati iz budžeta Grada Beograda - rekao je Penić.

Poručio je da će njegova kancelarija biti otvorena svakog dana za primedbe i sugestije za sve sportske organizacije, kao i da se nada da će ostvariti veoma uspešnu saradnju.

- Insistirao sam da ove ugovore potpišemo danas i na taj način ostvarimo prisniju saradnju. Svim organizacijama iskreno čestitam na postignutim uspesima i nadam se da će u godinama pred nama postizati još veće rezultate - rekao je Penić.

Naveo je da će Sekretarijat za sport i omladinu u narednom periodu imati više sredstava za rad nego što je do sada bio slučaj.

- Ovo nije baš najsjajnije vreme u finansijskom smislu, zbog globalne situacije, ali verujem, pošto je i gradonačelnik iz sveta sporta, da ćemo samim tim imati veliku podršku i vetar u leđa daljem ulaganju u sport na teritoriji našeg grada - rekao je Penić.

Ostavite komentar