Vesti > Beograd

Zasedanje Skupštine Beograda: OPOZICIJA traži GRADSKE i PARLAMENTARNE izbore

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da su Zavetnici i Dveri formirali novu odborničku grupu

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 12:25

podeli vest:

Zasedanje Skupštine Beograda: OPOZICIJA traži GRADSKE i PARLAMENTARNE izbore
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg


Predstavnici opozicionih odborničkih grupa održali su danas, uoči sednice Skupštine grada, zajedničku konferenciju na kojoj su zatražili raspisivanje vanrednih gradskih i parlamentarnih izbora.

Dobrica Veselinović, ispred koalicije Moramo je naveo da će današnju sednicu obeležiti dve reči - ostavka i izbori, zbog, kako je rekao, velike društvene i moralne krize u društvu za koju bi, kako smatraju, izbori bili rešenje.

Šef odborničke grupe Nada za Beograd, Novi DS S i POKS Marko Sarić rekao je da sve odborničke grupe traže održavanje beogradskih i parlamentarnih izbora i ocenio da u njima vide rešenje.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da su Zavetnici i Dveri formirali novu odborničku grupu i dodala da to znači da će dve stranke zajednički delovati u Skupštini grada.

- Smatramo da iz ove političke krize treba izaći raspisivanjem izbora i pozivam sve kolege iz opozicionih političkih grupacija da iniciramo jedan dijalog o izbornim islovima i o medijskim islovima - navela je ona.

Radmila Vasić iz Dveri navela je da je reč o veoma važnoj sednici Skupštine grada  na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta, podsećajući da je to drugi rebalans za samo tri meseca.

Šefica odborničke grupe Ujedinjeni Mila Popović navela je da traže nove izbore jer, kako tvrdi, aktuelna gradska vlast nema legitimitet.

Iz odborničke grupe Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije naveli su da traže vanredne beogradske izbore, jer, kako tvrde, u Beogradu nije poboljšan kvalitet života.
 

Ostavite komentar