Vesti > Beograd

SKUPŠTINA GRADA Beograda danas o REBALANSU BUDŽETA za 2023. godinu

Na dnevnom redu su i izmene odluka o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 06:55

podeli vest:

SKUPŠTINA GRADA Beograda danas o REBALANSU BUDŽETA za 2023. godinu
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za danas sednicu na kojoj će se razmatrati predlog za izmenu budžeta grada za 2023. godinu.

Takođe, na dnevnom redu su i izmene odluka o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda, koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini.

Pred odbornicima je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2023. godinu javnih gradskih preduzeća, predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2022. godine za javna gradska preduzeća, kao i predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu kompanije "Sloboda akcionarsko društvo" Čačak.

Odbornici će raspravljati o jednom broju predloga planova detaljne regulacije, kao i predloga odluka o izmeni i dopuni odluke o izradi plana generalne regulacije od značaja za razvoj grada Beograda.

Planovi obuhvataju opštine Voždovac, Zvezdara, Stari grad, Obrenovac, Novi Beograd, Vračar, Zemun, Palilula, Rakovica, Savski venac.

Odbornici će razmatrati i predloge za nazive ulica na Paliluli, Voždovcu,  Grockoj, Čukarici.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Pored toga, razmatraće se i predlog odluke o pravu na naknadu troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji Beograda, predlog odluke o dodeli vaučera za kupovinu opreme za sport, igru, edukaciju, rast i razvoj dece, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, navodi se na sajtu Gradske uprave.

Na dnevnom redu su i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt javnog ugovora i javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda, predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o komunalnom redu, kao i predlog odluke o osnivanju ustanove Beogradski zavod za sport i medicinu sporta.
 

Ostavite komentar