Vesti > Beograd

Dobre vesti za RODITELJE: Obezbeđena su sredstva za besplatne VRTIĆE i UDŽBENIKE

Nekoliko škola na teritoriji Beograda se rekonstruiše, najavio je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda

Izvor: K1info/Tanjug

15/06/2023 > 12:20

podeli vest:

Dobre vesti za RODITELJE: Obezbeđena su sredstva za besplatne VRTIĆE i UDŽBENIKE
Foto: Pexel.com


Na sednici Skupštine grada, u utorak 20. juna, pred odbornicima naći će se rebalans budžeta grada za 2023. godinu na osnovu kojeg su, između ostalog, obezbeđena sredstva za besplatne vrtiće i besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce na teritoriji Beograda, ali i za nastavak započetih investicija.

Ovo je izjavio predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i pojasnio da će nadležno ministarstvo od svih škola sakupiti podatke o udžbenicima i proslediti ih Gradu Beogradu, koji će na osnovu dobijenih podataka kupovati komplete udžbenika.

Nikodijević je podsetio da će od 1. septembra i beogradski državni vrtići biti u potpunosti besplatni.

- Kada je reč o ceni u privatnim predškolskim ustanovama, grad će u potpunosti subvencionisati ekonomsku cenu vrtića, a razlika u ceni zavisiće od kvaliteta usluge i pružanja dodatnih usluga i organizovanja aktivnosti za mališane - istakao je Nikodijević.

Dodao je da budžet mora da bude izbalansiran i da je u Gradu započeto nekoliko velikih projekata.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

U planu je da se nekoliko škola na teritoriji grada rekonstruiše, pre svega Trgovačka škola, zatim i Osnovna škola "Oslobodioci Beograda".

U planu je i izgradnja multifunkcionalnog objekta u Ovči, u okviru kojeg će biti predškolska ustanova i centralna kuhinja koja će snabdevati sve objekte predškolske ustanove na Paliluli na levoj obeli Dunava.

- Pored rekonstrukcije Trga Nikole Pašića koje smo obećali, tu je i završetak radova u Bulevaru patrijarha Pavla i povezivanje te saobraćajnice sa Mostom na Adi, kako bi ona dobila punu funkciju -rekao je Nikodijević.

 

Kako je rekao, u planu su i radovi na rekonstrukciji većeg broja ulica, radovi na izgradnji kanalizacione mreže, kao i infrastrukturnih objekata.

- Na dnevnom redu sednice Skupštine grada je i veliki broj planova koje je pripremio tim gradskog urbaniste Marka Stojčića. Ti planovi su osnov za dalji razvoj grada, jer dobro planiranje podrazumeva i velike investicije, kao i veći priliv novca. Očekujem da do kraja godine, ako se stabilizuje tržište cena koje je usporilo radove, svi veliki projekti koje je Grad pripremio budu započeti - poručio je Nikodijević.
 

Ostavite komentar