Vesti > Beograd

Nova lokacija za spektakl - umesto na Trgu, "Karmina Burana" na Ušću

Jedinstveni muzički spektakl na otvorenom, delo Karla Orfa "Karmina Burana", biće izvedeno na Ušću, 2. septembra, sa početkom u 20 časova

Autor: Tanjug

01/09/2022 > 10:49

podeli vest:

Nova lokacija za spektakl - umesto na Trgu, "Karmina Burana" na Ušću
Foto: SNP V.Veličković


Izvođenje "Karmine Burane" se tako dodaje programu velikog koncerta "Muzička vizija Balkana", na kojem će nastupiti ranije najavljene svetske i regionalne zvezde.

Ulaz je slobodan!

Zbog atraktivnosti ovog koncerta i velikog interesovanja publike, prihvaćen je poziv Exitove platforme World Music Balkans (WOMBA), uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i inicijative Otvoreni Balkan, da "Karmina Burana" bude izvedena pred početak velikog koncerta "Muzička vizija Balkana".

Foto: SNP V.Veličković

Maestro Aleksandar Kojić

Zato se izvođenje premešta na Ušće sa prvobitno planiranog beogradskog Trga republike. Ovaj muzički spektakl je premijerno izveden u Novom Sadu u maju 2022, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, na oduševljenje mnogobrojne publike.

"Karmina Burana" biće izvedena na beogradskom Ušću uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički Ansambl Binički, te uz soliste.

Na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih "Classical Sessions" programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom Stanislav Binički.

Foto: SNP V.Veličković

Marija Jelić, sopran

Od 19:00 će biti moguć ulazak na događaj, a izvođenje "Karmine Burane" počinje u 20:00. U 21:20 počinje koncert "Music Vision", na kojem će svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce.

Esma's Band feat. Zahir Ramadanov Brass Band nastupaju od 21:20h, Dejan Petrović Big Band u 22:00, Marko Louis od 23:10 i za kraj Satori, od ponoći.

Koncert "Muzička vizija Balkana" promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma.

Ostavite komentar