Vesti > Beograd

MANIFESTACIJA "Pod sjajem zvezda" počinje VEČERAS u beogradskim Silosima

U okviru manifestacije održaće se i dvodnevni bazar kao i dve besplatne projekcije antologijskog domaćeg filma "Mlad i zdrav kao ruža"

Izvor: K1info/Tanjug

18/08/2023 > 14:43

podeli vest:

MANIFESTACIJA "Pod sjajem zvezda" počinje VEČERAS u beogradskim Silosima
Foto: Facebook/Silosi Beograd


Beogradski susret generacija - manifestacija "Pod sjajem zvezda" biće održan od večeras do nedelje, 20. avgusta u beogradskim Silosima, saopštili su organizatori "Gaia pokret".

U okviru tradicionalne manifestacije sa zanimljivim muzičkim sadržajem, održaće se i dvodnevni bazar kao i dve besplatne projekcije antologijskog domaćeg filma "Mlad i zdrav kao ruža" sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi.

"Gaia pokret", koji organizuje događaj "Pod sjajem zvezda" drugu godinu zaredom, poziva publiku na kulturne sadržaje koji se ovog vikenda odigravaju u Silosima na Donjem Dorćolu i oživljavaju taj duh starog Beograda na obali Dunava.

Za one starije generacije, DJ Šlager Majstor donosi hitove od 50-ih do 80-ih godina od 18h do 22h.

Posle njega do ponoći preuzima grupa Funkier Project koja će veče obogatiti fank i soul muzikom, posle čega će DJ Andre nastaviti sa sličnim muzičkim izborom.

U subotu sledi nastavak u istom tempu sa muzičkim sastavom Evergreen momci, koji u terminu od 18 do 20h vraćaju posetioce u doba igranki, a u pitanju je grupa koju čine muzičari, lekari, inženjeri u kojoj je i najmlađi član već u zlatnim godinama i pamti vreme u koje nas vraćaju.

Nakon njih, dvojica pionira beogradskog klabinga Brka i Peppe vrteće house muziku iz svih era i to u ekskluzivnom šestočasovnom setu od 20h do dva sata iza ponoći.

Iako se radi o dva stuba beogradske scene koju zajedno nose preko tri decenije, biće to njihov tek drugi zajednički nastup i to posle čak 15 godina od prvog izvođenja.

Naša najpoznatija "street-art" umetnica Aleksandra Petković TKV za ovu manifestaciju sprema pop-up izložbu na platou ispred Gaia galerije.

Priprema se i najnoviji mural velikog formata koji zajedno oslikavaju Viktor Puškarev, Valerija Loginova i Luka Prstojević, po čuvenim stihovima "Domovina se brani lepotom" Ljubivoja Ršumovića.

Bazar koji će okupiti 30 izlagača će danas i sutra biti postavljen od 18 sati do ponoći, a kontroverzni film "Mlad i zdrav kao ruža" (1971) Jovana Jovanovića sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi, publika može da pogleda u subotu ispred Silosa 1 u dva termina: u 21h i 23h.

Ulaz u zonu Silosa, kao i na bazar, te na projekcije filmova je slobodan za sve.

U nedelju 20. avgusta na programu Silosa je "Silver Sunset", kada će počasni gost Beograda prvi put biti Krystal Klear, poznati irski DJ i producent čiji se prodor u svet velikih izdavačkih kuća odigrao 2013. godine, dok danas puni najpoznatije svetske klubove.

Irski di-džej je na proteklom 23. Exitu 2023. u Novom Sadu bio hedlajner "No Sleep" bine.

Njemu će muzičku podršku pružiti naša slikarka Marija Šević čiji DJ alter-ego je Stellarcompanion, a ulaz je takođe slobodan.

Silosi, kao nova sabirnica društvenog života Beograda, projekat su neprofitne organizacije "Gaia pokret" čija četiri stuba delovanja su - obrazovanje, umetnost, sport i zaštita životne sredine.

U Silosima su se predstavljali mnogi naši umetnici poput Svetlane Ninković, Dragane Ognjenović, Milene ZeVu, Mia Stanišića, ali i desetine studenata umetničkih fakulteta u Beogradu, dok su događaje održale vodeće manifestacije Bitef, Exit, Belgrade Fashion Week.

U celoj zoni Silosa redovno se održavaju izložbe, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, edukativni paneli i konferencije, zanatske radionice, časovi joge, bazari domaćih proizvoda i čitav niz muzičkih i raznih drugih dešavanja.

Ostavite komentar