Vesti > Beograd

NIKOLA LAZIĆ za Tanjug Reflektor: Belgrade Youth Fest biće najveći FESTIVAL ZA MLADE u regionu

On kaže da je prošlogodišnji Dan mladih okupio četiri do pet hiljada posetilaca, a sada veruje da će ih biti mnogo više

Izvor: K1info/Tanjug

19/07/2023 > 12:16

podeli vest:

NIKOLA LAZIĆ za Tanjug Reflektor: Belgrade Youth Fest biće najveći FESTIVAL ZA MLADE u regionu
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je direktor festivala Nikola Lazić, koji je govorio o manifestaciji "Belgrade Youth Fest" koja će biti prvi put održana 11. i 12. avgusta u Donjem gradu Beogradske tvrđave, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda i udruženja "Srbija je ZED - Zworld".

Lazić je rekao da je ideja za "Belgrade Youth Fest" došla posle prošlogodišnjeg obeležavanja Dana mladih, kada su sa kancelarijom za mlade Grada Beograda "videli koje to granice može da pomeri".

Prema njegovim rečima, u okviru festivala je celina "Youth Village", sa zabavno-edukativnim programom koji mladima omogućava da prođu kroz deset tematskih zona, koje su u skladu sa nacionalnom strategijom za mlade, kao što su zdravstvo, bezbednost, informacione tehnologije i drugo.

U okviru festivala je i "Youth Stars" projekat, koji pruža priliku mladim pevačima da nastupe.

- Radićemo predano sa njima do festivala, kada će nastupiti u jednom novom performansu. Vodićemo računa o izboru pesma, koreografiji i kostimima - naveo je Lazić.

"Youth Stage" biće posebno zanimljiv posetiocima jer će ovde biti koncerti pop pevačice Nataše Bekvalac 11. avgusta, kao i ženske gruep Harikejn (Hurricane) i Saše Kovačevića, očekuje Lazić, a u dogovoru sa Kancelarijom za mlade biće besplatan ulaz na sve programe "Belgrade Youth Festa".

- Prošle godine je sve bilo na manjem nivou, sada je sve deset puta veće. Sama lokacija je prostranija. Ima dosta stvari, postoje izazovi, ali mladi su uključeni u organizaciju i verujem da ćemo napraviti najveći festival za mlade u regionu - naveo je Lazić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nikola Lazić, direktor festivala "Belgrade Youth Fest"

Nikola kaže da je prošlogodišnji Dan mladih okupio četiri do pet hiljada posetilaca, a sada veruje "da će ih biti mnogo više".

- Ja sam neko ko je osmislio ceo festival i ne mogu nešto da izdvojim. Verujem da mladi samo treba da dođu na početak, da budu u "Youth Village-u", obiđu sve zone, nauče nešto, a posle da zajedno uživamo u "Youth Stars" i "Youth Stage-u" - naveo je Lazić.

Ostavite komentar