Vesti > Beograd

KARTA ZA PREVOZ uskoro i KARTICOM: Šapić obećao da će APLIKACIJA RADITI BESPREKORNO

To će pogotovo biti pogodno za strance, rekao je gradonačelnik

Izvor: K1info/Tanjug

12/07/2023 > 18:29

podeli vest:

KARTA ZA PREVOZ uskoro i KARTICOM: Šapić obećao da će APLIKACIJA RADITI BESPREKORNO
Foto: ATA Images/Youtube printscreen/K1


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je od danas aktivna nova aplikacija za plaćanje karata i praćenje vozila javnog prevoza "Beograd plus" i da očekuje da će, i ako bude manjih problema, za par dana raditi besprekorno.

Šapić je rekao da će putem aplikacije svaki građanin biti i kontrolor.

To znači da će, pojasnio je gradonačelnik, ukoliko neko vidi da je vozilo prljavo, da ne radi klima ili uoči neku drugu nepravilnost moći to i da prijavi preko aplikacije.

Gradonačelnik je najavio i da će u toku leta biti postavljeni aparati koji će se nalaziti u prednjem delu vozila kod vozača gde će ljudi moći bez SMS-a i aplikacije, uz pomoć kreditne kartice, da kupe kartu za prevoz, a to će pogotovo biti pogodno za strance.

- Najvažnije je da će svi autobusi morati da izađu na ulice, vozači će morati da se prijave, jer ukoliko to ne učine tretiraće se kao da vozilo nije u saobraćaju, neće biti plaćeni za taj dan, a biće i kažnjeni. Pooštrili smo kaznenu politiku i ukinuli mogućnost da se kazne naplaćuje samo 200.000 dinara mesečno po autobusu, a ići ćemo sa znatno rigoroznijim kaznama. Mislim da za njima neće biti potrebe ukoliko se prevoznici budu držali pravila, a to jeste čistoća vozila unutra i spolja i rad klima-uređaja - rekao je Šapić za TV Hepi.

Foto: Shutterstock

 

Gradonačelnik je najavio i da će do kraja nedelje biti zaposleno novih 150 kontrolora koji će biti podrška "Belima" i Komunalnoj miliciji.

- Oni će obavljati kontrolu na početnim stanicama pre nego što vozilo bude pušteno u saobraćaj. Zahvaljujući tome, očekujemo da ćemo značajno podići kvalitet usluga našeg javnog prevoza, a onda ćemo u predstojećim mesecima započeti nabavku novih vozila, što bi značio potpuni oporavak voznog parka Grada Beograda. Spremamo još nekoliko mera na temu javnog prevoza i mislim da ćemo na jesen ili u toku zime moći da kažemo da je javni prevoz u Beogradu jedan od najkvalitetnijih u svakom pogledu u regionu, a možda i šire - rekao je prvi čovek prestonice.

Dodao je da će se tokom ove nedelje na ulicama pojaviti i svi oni autobusi kojih nije bilo za ovih mesec i po dana zbog zloupotrebe situacije u kojoj Grad nije mogao da ima uvid u kretanje vozila.

- Očekujem da će me privatni prevoznici najozbiljnije shvatiti i da će kao partneri početi da se pridržavaju pravila i da rade u korist Beograđana. Kada je reč o aplikaciji, novo je da će pored informacije na kojoj stanici se nalazi željeno vozilo sada građani dobiti i procenu za koliko minuta stiže. Ova aplikacija će imati svoju potpunu svrhu na jesen - rekao je Šapić.

Šapić: Drastično manje splavova na Savskom keju

Šapić je podsetio i na rešavanje problema splavova i ukazao da je nakon sprovedene licitacije broj od 110 splavova sa Savskog keja sveden na 28 lokacija, istovremeno najavivši i postupanje na pravcu oko Brankovog mosta.

- Oni koji nisu uspeli da izlicitiraju mesto, već ranije su obavešteni i dobili su rešenja o uklanjanju, izvršenju i obustavljanju snabdevanja vodom i strujom - rekao je Šapić i pozvao vlasnike tih splavova da se jave Gradu kako bi im se pružila pomoć da splavove privremeno smeste do konačnog rešenja.

 

 

 

 

Ostavite komentar