Vesti > Beograd

Šapić najavio: Aplikacija za praćenje VOZILA GSP aktivna od sutra, posao za još 150 KONTROLORA

Biće omogućen uvid u čitav sistem GSP, gde se nalaze vozila javnog prevoza i za koliko će minuta stići

Izvor: K1info/Tanjug

11/07/2023 > 12:17

podeli vest:

Šapić najavio: Aplikacija za praćenje VOZILA GSP aktivna od sutra, posao za još 150 KONTROLORA
Foto: ATA Images


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će aplikacija Beograd plus za praćenje linija GSP postati aktivna od sutra.

- Zahvaljujući toj aplikaciji biće omogućen uvid u čitav sistem GSP, gde se nalaze vozila javnog prevoza i za koliko će minuta stići - rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Dodao je da će aplikacija imati i širu funkciju i očekuje da će od jeseni putem aplikacije korisnici moći da imaju uvid i o Beogradskoj kartici.

 

Šapić je najavio da će od sutra biti omogućeno Beograđanima da na 318 kioska kupe karte za prevoz, od toga 250 trafika na stajalištima, plus u 68 najprometnijih kiosaka u centru grada.

Šapić je rekao da će putem aplikacije biti moguće prijaviti i nepravilnosti koje građani uoče u vozilima GSP-a.

Kako je objasnio, kasnije će biti utvrđeno kako je do nepravilnosti došlo. Kada je u pitanju broj vozila GSP-a u kojima ne rade klime Šapić je istakao da ona svakako postoje, ali da ne zna napamet o kojem broju je reč.

- Mi smo promenili kaznenu tarifu po vozilu, za nepoštovanje pravila koja do sada nije mogla da bude veća od 200.000 mesečno po vozilu. Sada je neograničena - naveo je Šapić.

Dodao je da će blizu vozača biti i jedan uređaj kojom će kreditnom karticom moći da se odabere karta i kupi i objasnio je da će tako i strancima biti olakšano da kupe kartu.

- Radimo na tome da se u autobusima čuje glas, kako bi pomogli slabovidim ljudima - istakao je Šapić.

On je rekao da će do kraja nedelje biti primljeno 150 kontrolora GSP-a, koji će kontrolisati da li građani u javnom prevozu poseduju karte, ali će kontrolisati i vozila i da li prevoznici poštuju propisana pravila.

Oni neće samo raditi kontrolu karata, već i kontrolu vozila. Imao sam sastanak sa svim privatnim preduzetnicima da ih informišem o novim pravilima, koji se nadam da će ukalkulisati u svoj sistem funkcionisanja, jer ako to ne budu radili, biće kažnjavani - rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada i istakao da će kontrolorima plate biti veće za oko 30 odsto od onih u Kentkartu.

Oni će biti velika podrška u kontroli karata komunalnim milicijacima - "Belim". Dodao je da su u pitanju ljudi koji su ostali bez posla, ne krivicom Grada, već krivicom Kentkarta.

Ostavite komentar