Vesti > Beograd

Još samo AUTOMOBILI da se pridruže... Gotovo sav TERETNI SAOBRAĆAJ već preusmeren na OBILAZNICU OKO BEOGRADA

Radi se na tome da obilaznica po ubrzanoj proceduri bude uključena u Google mape, rekao je ministar

Izvor: K1info/Tanjug

04/07/2023 > 11:38

podeli vest:

Još samo AUTOMOBILI da se pridruže... Gotovo sav TERETNI SAOBRAĆAJ već preusmeren na OBILAZNICU OKO BEOGRADA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je gotovo sav teretni saobraćaj već preusmeren na obilaznicu oko Beograda i dodao da je od posebne važnosti da i putnički automobili počnu više da je koriste.

- Ljudi koji voze kamione dobro su upoznati sam svim promenama na putu i oni to znaju onog časa kada se dogodi. Važno je da putnički automobili počnu više da koriste obilaznicu - rekao je Vesić za Tanjug.

On je napomenuo da je, ipak, potrebno vreme da se vozači naviknu na korišćenje novog puta.

- Mi od prvog dana otvaranja obilaznice radimo na tome sa Google, da po ubrzanoj proceduri ona bude uključena u mape, pošto većina stranaca koji voze kroz Srbiju koristi navigaciju - naveo je Vesić.

U narednom periodu ćemo to završiti, tako da će onda većina stranaca po automatizmu koristiti obilaznicu ako idu ka jugu Srbije ili dalje ka Skoplju ili Solunu, rekao je ministar.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

 

On je skrenuo pažnju na činjenicu da je tokom leta u Beogradu manje automobila, i istakao da ćemo prave efekte obilaznice videti u septembru.

Na Vidovdan je zvanično otvorena i poslednja deonica obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka u dužini od 9,74 kilometara, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Posle više od 30 godina gradnje, od Batajnice do niškog auto-puta kod Bubanj Potoka, može da se stigne auto-putem u punom profilu, to jest sa ukupno šest saobraćajnih traka, u dužini od 47 kilometara.

Ostavite komentar