Vesti > Beograd

"POTRAGA ZA ZVERIMA" u Beton hali: Divlje SVINJE ušle u KLUB, pa ih IZNELI na nosilima

Verovatno je da su preplivale Dunav u potrazi za hranom

Izvor: K1info/telegraf.rs

29/05/2023 > 14:30

podeli vest:

"POTRAGA ZA ZVERIMA" u Beton hali: Divlje SVINJE ušle u KLUB, pa ih IZNELI na nosilima
Foto: Unsplash.com


Snimak koji je preplavio društvene mreže pokazao je da se u Beogradu danas dogodila prava filmska scena, nešto u fazonu "potraga za zverima". Mada, malo uplašene i zbunjene su bile, kao i oni koji su ih tražili.

Naime, dve divlje svinje su verovatno zalutale u potrazi za hranom i završile u jednom od klubova u Beton hali. Verovatno je da su preplivale Dunav, budući da je njihovo stanište u prirodi verovatno poplavljeno usled visokog vodostaja.

Na mrežama se pojavila slika dve životinje kako plivaju u Savi. One se se zatim popele stepenicama i histerično trčale po šetalištu. Sada su se pojavio snimak i evo šta su ove dve divlje svinje radile posle "kupanja".

Kako se može videti na snimcima, muškarac sa puškom za uspavljivanje ih traži, a zatim i kako se jedna od svinja na nosilima iznosi i stavlja u gepek vozila Veterine Beograd. Na terenu su, osim nadležnih iz Veterine, bili i pripadnici policije.

Glavno stanište divljih svinja je u Ovči, Borči i Padinskoj skeli gde postoji i lovište. Iako su teške i do 200 kilograma, odlični su plivači i nije im problem i da sa Ratnog ostrva stignu u potrazi za hranom u sam centar Beograda.

Divlja svinja neće bez razloga napasti čoveka, ali im nikako ne treba prilaziti, niti dirati prasiće. Stručnjaci savetuju i da se Veterini Beograd prijavi lokacija gde je viđena životinja.
 

 

 

 

Ostavite komentar