Vesti > Beograd

PONOVO VANDALIZOVAN Prajd info centar u Beogradu; Od 18 napada POLICIJA REŠILA SAMO DVA

Incident se dogodio u noći između 26. i 27. maja, nepoznati počinioci bacili crvenu farbu na izlog Prajd info centra

Izvor: K1info

27/05/2023 > 14:48

podeli vest:

PONOVO VANDALIZOVAN Prajd info centar u Beogradu; Od 18 napada POLICIJA REŠILA SAMO DVA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Beograd Prajd saopštio je danas da su nepoznati počinioci bacili crvenu farbu na izlog Prajd info centra i logo Beograd Prajda. 

Kako kažu, incident se dogodio u noći između 26. i 27. maja i to je 18. napad na lokal Prajd info centra u Beogradu.

"Zahtevamo od policije i drugih nadležnih organa da po hitnom postupku procesuiraju počinioce za ovaj napad. Zahtevamo i da pošalju službe koje će očistiti farbu i prekrečiti zidove i time pokazatai javnosti da se vandalizam i napadi neće tolerisati. Podsećamo i da je policija rešila samo dva slučaja napada na Prajd info centar, od ukupno 18 i jedino su u tum slučajevima počinioci sankcionisani", navedeno je u saopštenju.

 

 

Smatraju da nedavni tragični događaji govore o porastu mržnje, nasilja i netolerancije u Srbiji, "a ta mržnja i nasilje su u velikoj meri usmereni i ka LGBTI+ zajednici, još od prošlogodišnje zabrane EuroPride-a i fizičkih napada na učesnike i aktiviste". 

"Ovaj napad vidimo kao pokušaj zastrašivanja i pretnju, ali zastrašeni nismo, ne bojimo se i ne skrivamo se pod maskama kao naši napadači. Odlučno nastavljamo da otvoreno  promovišemo vrednosti nenasilja, demokratije i jednakosti za sve građane i građanke i nastavljamo da se borimo za sve one koji trpe nasilje, koji su uplašeni i koji žive u manjim, konzervativnim sredinama", istaknuto je u saopštenju tima za odnose sa javnošću Beograd Prajda.

Ostavite komentar