Vesti > Beograd

Radović: Besplatni treninzi za DECU i ODRASLE osobe sa invaliditetom u Beogradu

Sport je veoma važan kako bi se unapredio kvalitet života osoba sa invaliditetom

Izvor: K1info

23/05/2023 > 14:41

podeli vest:

Radović: Besplatni treninzi za DECU i ODRASLE osobe sa invaliditetom u Beogradu
Foto: Pexels.com


Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB) nastavlja sa besplatnim treninzima za decu i odrasle osobe sa invaliditetom u Beogradu na više različitih lokacija u gradu, izjavio je generalni sekretar SSOSIB Nemanja Radović u "Uranku" na K1 televizji.

Radović je istakao da je sport veoma važan za osobe sa invaliditetom.

Foto: K1/Printscreen

 

- Naš savez se time vrlo ozbiljno bavi. Imamo besplatne programe za decu i odrasle osobe sa invaliditetom u svim gradskim sportskim centrima, a kako je krenulo i lepo vreme, tako su naše aktivnosti dostupne i na otvorenom. Naši programi su inkluzivni tako da vrlo rado pored osoba sa invaliditetom prihvatamo i njihove prijatelje, braću i sestre. Jedini uslov je da svi zainteresovani dođu u naš SSOSIB u SC "Olimp" da se registruju i da testiranjem ustanovimo u kakvom je zdravstvenom stanju osoba sa invaliditetom kako bismo je uputili na adekvatan sport kojim može da se bavi. Kod nas nema diskriminacije, dobrodošle su osobe sa svim oblicima invaliditeta. Kod nas za sve ima mesta - poručio je Radović.

On je istakao da se treninzi održavaju na različitim lokacijama u Beogradu i obuhvataju gotovo sve opštine kako bi svima što više olakšao dolazak na treninge. Neke od lokacija su su SC „25. maj“, SC „Voždovac“, SC „11.april“, SC „Olimp“ i SC „Tašmajdan“, a od prigradskih opština treninzi se realizuju i u Mladenovcu dva puta nedeljno.

- Ceo kalendar svi zainteresovani mogu pronaći na veb sajtu www.sosib.rs i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram. Sport je veoma važan kako bi se unapredio kvalitet života osoba sa invaliditetom. Vrhunski sport nam je nije prioritet, već je cilj zdravlje i unapređenje kvaliteta života. Najzgodnije je svima da se bave plivanjem, jer je to sport kojim može da se bavi najveći broj osoba sa invaliditetom i naši programi dostupni su u svim sportskim centrima koji imaju bazen u Beogradu. Svi zainteresovani mogu da se uključe i u rekreativno plivanje i u školu plivanja. Veliko interesovanje vlada i za razvijanjem motorike i mnogima je interesantno da počnu baš od ove aktivnosti - naveo je Radović.

On je istakao da je kao i u svakom sportu mogućnost povrede ne može da bude 100 odsto isključena.

- Ali, nema razloga za strah jer se kod nas do sada nikada niko nije povredio. Razlog je u tome što sa našim sportistima uvek rade studenti DIF-a i lica koja su obučena za rad sa osobama sa invaliditetom. Naših stručnih saradnika ima 12 i oni su u svim sportskim centrima i mogućnost povrede svedena je na potpuni minimum. Ne plašite se, dođite i uverite se na koje će sve načine sport uticati na to da vam život bude bolji - poručio je Radović.

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB) postoji 53 godine.

Sve informacije se mogu dobiti putem telefona 011/241-00-99, 064/1099-209 ili na mejl office@sosib.rs.

 

Ostavite komentar