Vesti > Beograd

Ivan Karl PODNEO OSTAVKU na mesto Gradskog sekretara za kulturu

Ivan Karl, sekretar za kulturu Grada Beograda, podneo je ostavku na tu poziciju u gradskoj upravi, što je lično potvrdio Tanjugu

Autor: Tanjug

16/08/2022 > 12:14

podeli vest:

Ivan Karl PODNEO OSTAVKU na mesto Gradskog sekretara za kulturu
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


- Ne ulazeći u razloge, ali poštujući zahtev za personalnim promenama koje sprovodi nova gradska uprava, juče sam podneo ostavku na mesto Sekretara za kulturu Grada Beograda, dve godine pre isteka mandata - rekao je Karl Tanjugu.

Karl je istovremeno podneo ostavke i na mesto predsednika odbora FEST-a, kao i člana odbora Sajma knjiga, Bemusa i Belefa.

- Iza mene su četiri godine izazovnog rada od kojih dve u vreme pandemije korone, kada je trebalo sačuvati ljude, očuvati resurse i održati sistem funkcionisanja ustanova kulture i svih manifestacija od značaja za glavni grad Srbije. Uspešno smo na nivou prethodne gradske uprave te zadatke obavili - kazao je Karl i dodao da će publika pamtiti predstave, filmove, izložbe, koncerte, festivale, programe...

Karl se zahvalio svim koleginicama i kolegama, u kako kaže "divnom timu Sekretarijata za kulturu na njihovom trudu i posvećenosti poslu, kao i svim rukovodiocima i zaposlenima u ustanovama kulture čiji je osnivač Grad Beograd".

Ivan Karl (43), dugogodišnji urednik filmskog i serijskog programa RTS, filmski i TV kriticar, te selektor na mnogobrojnim filmskim festivalima, zvanično je postavljen za novog gradskog sekretara za kulturu u oktobru 2018. godine posle odlaska Ivone Jevtić.

Ivan Karl je inače član SDPS Rasima Ljajića.

Ostavite komentar