Vesti > Beograd

KRALJEVSKI KOMPLEKS ponovo otvoren za TURISTE: Posetioce će ponekad DOČEKIVATI lično PRINC i PRINCEZA

Direktor TOB-a Miodrag Popović istakao je da je Kraljevski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda

Izvor: K1info/Tanjug

10/05/2023 > 19:07

podeli vest:

KRALJEVSKI KOMPLEKS ponovo otvoren za TURISTE: Posetioce će ponekad DOČEKIVATI lično PRINC i PRINCEZA
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/bs


Kraljevski kompleks na Dedinju ponovo dočekuje posetioce, a princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina svečano su otvorili turističku sezonu za 2023. godinu i pozvali sve zainteresovane da se pridruže obilascima koje organizuje Turistička organizacija Beograda. 

Događaj je počeo minutom ćutanja, u sećanje na izgubljene živote u prošlonedeljnim tragedijama, saopšteno je danas iz Kraljevskog Dvora Beograd.

Princ Aleksandar je istakao da je Kraljevski kompleks posebno mesto, bogato istorijom i nasleđem njegovih predaka. 

- Želim da ljudi u Srbiji i svetu mogu da vide i osete svu istoriju i tradiciju koju ima naš porodični dom. Veoma je važno da se to prenese na naše mlađe generacije - rekao je princ Aleksandar. 

Foto: TOB

 

On je naglasio da ako se ne ponosimo svojom slavnom prošlošću, ako nismo mi ti koji je negujemo i prenosimo dalje saznanja i činjenice o njoj, niko drugi to neće učiniti umesto nas. 

Dodao je i da su organizovani turistički obilasci najbolja prilika da se vidi ovo prelepo mesto, oseti slavna prošlost i nauči nešto novo.

Direkto Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, zahvalio se na saradnji i još jednom istakao da je Kraljevski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda.

- Nadamo se da ćemo na ovaj način upotpuniti već bogatu ponudu našeg grada. Posete Dvorskom kopleksu su jedan od najposećenijih programa, koje su i dobar način da se naši građani podsete, a stranci upoznaju sa istorijom Srbije i Beograda - rekao je Popović.  

Foto: TOB

 

Turiste će, kako je navedeno u saopštenju, kada im to obaveze budu dozvoljavale, dočekati princ i princeza.

Obilazak čini šetnja u trajanju od sat i po, za upoznavanje sa istorijom, zaostavštinom i kulturom Srbije. 

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizuje obilaske Kraljevskog kompleksa svakog vikenda subotom u 9.30 i 12.30 časova. 

Ulaznica kupljena kod Turističke organizacije Beograda uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića do Kraljevskog kompleksa – okupljanja za prevoz su u 9.30 i 12.30 časova. 

Cena ulaznice je 1.500 dinara, a broj posetilaca u grupi je ograničen na najviše 30.

Škole, studenti i udruženja penzionera mogu da obiđu Kraljevski kompleks na Dedinju u najavljenim grupnim posetama svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Svaka grupa mora da se sastoji od najmanje 10, a najviše 40 posetilaca, navedeno je u saopštenju Kraljevskog dvora.

 


 

 

Ostavite komentar