Vesti > Beograd

AFERA KENTKARTA: Šapić najavio krivičnu prijavu PROTIV SVOG ŠEFA KABINETA

Podneću krivičnu prijavu protiv Milanovića da ispitamo šta se tu desilo, da vidmo odakle snimak da čujemo celu verziju, rekao gradonačelnik

Izvor: K1info/Tanjug

13/04/2023 > 11:26

podeli vest:

AFERA KENTKARTA: Šapić najavio krivičnu prijavu PROTIV SVOG ŠEFA KABINETA
Foto: TANJUG/ BEOINFO


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv svog šefa kabineta Nenada Milanovića, a u vezi snimka koji se pojavio u javnosti, kako bi se tačno istražilo šta se desilo, ali i da će grad zahtevati od tužilaštva da ispita sve od 2011. godine vezano za funkcionisanje javnog prevoza.

- Podneću krivičnu prijavu protiv Milanovića da ispitamo šta se tu desilo, da vidmo odakle snimak da čujemo celu verziju snimka. Nemojte da mi sečete po minut dva, ... teško da je sastanak trajajo par minuta, ili je Sava Terzić (direktor Kentkarta) svako malo u džepu stiskao pauzu - rekao je gradonačelnik.

-   Podneću prijavu porotiv njega da vidmo šta se tu desilo da utvridmo autentičnost sinimka, da vidmo o čemu su razogovarali - rekao je Šapić i dodao da se samo jednom video sa Terzićem.

- Insitiram da dobijemo integralne snimke razgovara, čuli ste da je Terzić rekao da ne zna ko ga je snimao. Ne znamo ko je, e tako vam je ovde. E pa možda on ne zna, neka dostavi integralne snimke pa ćemo da vidimo - rekao je Šapić novinarima na početku sednice Skupštine Grada. 

 Naglasio je da će zahtevati od tužilaštva da ispita sve od 2011. godine, i naglasio da Gradu još ništa nije stiglo iz tužilaštva, ali da je zanimljivo da je neko još juče plasirao tu vest. 

Dodao je i da vidi da su "Ne davimo Beograd" i SSP podneli krivičnu prijavu za taj snimak.

Naglasio je da je važno da se vidi šta se tu desilo, kao i da možda ne zna da li su se neke javne nabavke desile.

- Hajde da čujemo da li je Milanović dobio neke pare od njih, da vidimo šta se tu stvarno desilo ili je li montiran snimak. Govorim ovo da ne bi ostalo kako će za nedelju dana da bude nikom ništa - izjavio je gradonačelnik.

Foto: ATA Images

 

Šapić je rekao da će najvažnije stvari na sednici biti predlog koji će Skupština grada dati sekretarijatu da može da raskine jednostarno ugovor sa Kentkartom i drugi predlog ovlašćenje da javno preduzeće za naplatu karata može da uvodi novi cenovnik.

- Očekujemo da ce sistem naplate karata nakon toga konačno biti jednostavniji, biće efikansiji, ono što je sigurno posle 13 godina imaćemo potpuni uvid ljudi koji kupuju kartu, a do sada smo morali da verujemo Kentkartu. Ceo sistem je bio postavljen da sve ide kroz njihovu prizmu jer je tako potpisano 2011. godine, a posle je ugovor produžen. Proteklih meseci sam sam bio u zabludi da je ovako loše postavljen sistem. Sve je postavljeno na lažnim osnovama, šifre i kodovi su ostali u njihovom vlasništvu, a čuli smo i da su validatori služili zbog slepih i slabovidih - rekao je on.

 

Naveo je da su svi mogli da čuju na konferenciji za medije Kentkarta, da će da tuže Grad zbog narušavanja ugleda, ali ako neko treba nekog da tuži, onda to treba Grad da radi, jer su oni uništili ugled grada.

Dodao je da je nakon priče o milionskoj odšteti saznao da prijavljuju prihod od 100.000 evra.

- Silnih miliona ili triliona nema, mogli bi da dobiju samo milion evra odštete, a nama svake godine donose štetu u vrednosti od 20 ili 30 miliona evra - naveo je Šapić i dodao da će se boriti na sudu protiv odgovornih lica u gradu koji su potpisali ugovor kao i protiv BUS plusa koji je bio partner na tom poslu.

Najavljeni jednostrani raskid ugovora od strane Grada poklapa se sa snimkom u kojem šef kabineta gradonačelnika Nenad Milanović preti i nudi namešten tender turskoj kompaniji u zamenu za raskid ugovora.

 

 

 

Ostavite komentar