Vesti > Beograd

DEONICA Novi Beograd-Surčin PUŠTENA u SAOBRAĆAJ

Auto-put od Novog Beograda do Surčina biće najbrža veza tog dela Beograd

Izvor: K1info/Tanjug

01/04/2023 > 21:06

podeli vest:

DEONICA Novi Beograd-Surčin PUŠTENA u SAOBRAĆAJ
Foto: TANJUG/ MGSI/ DUNJA OKUKA/ bg


Deonica auto-puta Miloš Veliki od Novog Beograda do Surčina, koju je danas obišao i svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, puštena je večeras u redovan saobraćaj.

Auto-put od Novog Beograda do Surčina biće najbrža veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem Miloš Veliki.

Tu deonicu dugu osam kilometara, koja ima ključni značaj za ceo Beograd i važnu ulogu u svakom putovanju velikog broja ljudi, pored predsednika Republike obišli su i ambsador Kine Bo Čen, premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da su prvi automobili krenuli novoizgrađenom deonicom Novi Beograd - Surčin u 20.25, kojom se putovanje skraćuje za desetak kilometara, saopštilo je to Ministarstvo.

- Deonicom koja je danas svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, uspostavlja se najbrža veza Novog Beograda i Zemuna sa autoputem "Miloš Veliki" - istakao je Vesić.

Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina ima i urađenu i biciklističku stazu i trotoar za pešake.

- Sada vozači više neće morati da na autoput 'Miloš Veliki' izlaze preko autoputa Beograd - Zagreb, čime se putovanje skraćuje za 10-ak kilometara, smanjuju gužve u saobraćaju i štedi vreme i gorivo. Deonica je kao što smo obećali završena 31. marta. I kao što smo najavili, večeras je puštena u saobraćaj. Nastavljamo izgradnju puteva širom Srbije, kako bismo realizovali politiku inferastrukturnog povezivanja zemlje - naveo je Vesić.

 

 

Ostavite komentar