Vesti > Beograd

Radovi na BRANKOVOM MOSTU: Strpljivo sada, posle će da BLISTA

Iz Grada najavljuju da će radovi trajati do 25. maja i najveći deo će se odvijati ispod mosta

Izvor: K1info/Tanjug

20/03/2023 > 09:15

podeli vest:

Radovi na BRANKOVOM MOSTU: Strpljivo sada, posle će da BLISTA
Foto: ATA Images


Nakon rekonstrukcije betonskog dela  Brankovog mosta i postavljenih 15 novih stubova javne rasvete, nastavljaju se radovi na kompletnoj sanaciji mosta i zameni čeličnih nosača stubova javne rasvete.

Iz Grada najavljuju da će radovi trajati do 25. maja i najveći deo će se odvijati ispod mosta. 

- Tokom zime smo imali privremenu signalizaciju tokom zime i sada s obzirom na to da su vremenski uslovi takvi možemo pristupiti zameni poslednjih 14 stubova javne rasvete na čeličnom delu konstrukcije mosta - rekao je Čučković.

Kako je rekao, kada bude bilo neophodno da se tačka po tačka od tih 14 mesta sa gornje strane opservira sa mašinama, taj deo mosta će se i zatvarati. 

- U trenucima kada taj deo bude zatvoren moći će da se koriste žute trake, ali ćemo se segmentualno pomerati duž celog mosta, tako da ni u jednom trenutku nećemo imati blokiran saobraćaj u dužem vremenskom periodu - rekao je Čučković. 

Prema njegovim rečima, krajnje leve trake će se za svako stubište zaustavljati u najkraćem mogućem roku, koje podrazumeva tehnološki završetak samog procesa varanjena ili namaza antikorozivne zaštite.

- Rasveta će imati po dve svetiljke na obe strane i imaćemo bezbedan i lep prizor kada dolazimo u ovu najfrekventniju saobraćaju u gradu. Ovi stubovi su bili nekoliko decenija stari i most ćemo spremniti u punom saobraćajnom kapacitetu da primi saobraćaj kada počne da se gradi novi Savski most i bićemo spremni za Beogradski maraton - rekao je Čučković. 

 

Ostavite komentar