Vesti > Beograd

Skupština grada USVOJILA Odluku o Beogradskoj kartici - ideja je da postoje popusti u trgovinama, ali to NIJE SVE

Beograđani će moći preko kartice da ostvare brojne pogodnosti koje je grad obezbedio za njih

Izvor: K1info/Tanjug

21/02/2023 > 20:42

podeli vest:

Skupština grada USVOJILA Odluku o Beogradskoj kartici - ideja je da postoje popusti u trgovinama, ali to NIJE SVE
Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs


Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o projektu Beogradska kartica, a gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao da je cilj gradskih vlasti da kartice zažive na kvalitetan način, onakav kakav Beograđani zaslužuju.

Šapić je u obraćanju odbornicima na sednici Skupštine Grada kazao da je cilj gradske vlasti da Beograđani karticama dobiju brojne benefite i dodao da je on iskustva sa karticama imao i kao predsednik Opštine Novi Beogard, kada je kako je kazao, više od četvrtine novobeogradskih porodica koristilo karticu.

- Ukoliko budemo uspeli da implementiramo ono što želimo, svaki Beograđanin će moći u svom novčaniku da ima pored popusta u najvećim trgovinskim lancima s kojima ćemo praviti ugovore, svoj profil gde će moći da nađu sve pogodnosti važne za određene grupe, penzionere, mlade i radno sposobno stanovništvo - rekao je Šapić.

On je dodao da je zamišljeno da se kartica vadi jednom i da traje dok se ne promeni starosna kategorija.Pregovara se sa firmama i institucijama koje bi ponudile popuste na odredjene usluge svima koji budu vlasnici pomenute kartice.

Šapić je dodao da će Beograđani moći preko kartice da ostvare sve pogodnosti koje je grad obezbedio za njih.

Inače, novac za realizaciju tog projekta biće obezbeđen u gradskom budžetu.

 

 

 

Ostavite komentar