Vesti > Beograd

JKP Zelenilo Beograd organizuje akciju UREDIMO ZAJEDNO: Beograđani se mogu PRIJAVITI do kraja meseca

Svi koji žele da ulepšaju i ozelene površine u svom naselju i ispred svojih zgrada, od ovog preduzeća dobiće sadnice i alat

Izvor: K1info/b92.net

21/02/2023 > 17:29

podeli vest:

JKP Zelenilo Beograd organizuje akciju UREDIMO ZAJEDNO: Beograđani se mogu PRIJAVITI do kraja meseca
Foto: Unsplash.com


Stanovnici Beograda će biti u prilici da se prijave za akciju Uredimo zajedno koju, već devet godina za redom, organizuje JKP Zelenilo Beograd.

Svi koji žele da ulepšaju i ozelene površine u svom naselju i ispred svojih zgrada, od ovog preduzeća dobiće sadnice i alat.

U ovom preduzeću su saopštili da se građani se mogu prijaviti do 28. februara. Neophodno je da stambene zajednice daju predloge za ozelenjavanje i uređenje površina u okviru svojih stambenih prostora.

Foto: Unsplash.com

 

JKP Zelenilo Beograd obezbediće neophodan biljni materijal, parkovski mobilijar, lopate, farbu, četke i sva sredstva koja su neophodna kako bi se posao obavio na kvalitetan način.

- Građani su zainteresovani da urede prostor oko svojih stambenih objekata, a tome u prilog govori i podatak da je prethodnih godina uređeno više od 1.800 lokacija u deset opština - saopštili su u ovom preduzeću.

Svake godine se broj prijavljenih se svake godine povećava. Ova akcija ima nekoliko faza, trenutno se zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova, kao i površinu koju su planirali da urede. Po završetku prijavljivanja, naši stručnjaci će obići sve prijavljene lokacije i proceniti da li je moguća realizacija zahteva, i poslednja faza je uređenje.

U sklopu ove akcije planiranu su zemljani radovi, sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka, i postavljanje klupa i đubrijera. Građevinski radovi kao što je izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita ne mogu biti prijavljeni u sklopu ovog projekta.

 

 

 

Ostavite komentar